Adını Feriha Koydum 67. Bölüm (Sezon Finali)
Büyük yüzleşme ile kaybettikleri üç yılı bir yanlış anlamaya borçlu olduklarını öğrenen Emir ve Feriha yıkılır.
Bir yanlis anlama...
Ben Feriha'nin yerinde olsam kendime ettigim eziyetten dolayi affedemezdim kendimi. Onu ondan dinlemeden cekip gittigim icin kizardim bir omur kaybettigim zamana..kaybettiklerime. Annemin yanina degil, onun hep benden uzak durmami istedigi adam ile kacarak zaten ona en buyuk aciyi verdigimi bilerek bir de ustune ondan intikam almaya geldigim icin utanirdim.
Ne diyebilirdimki bana hesap sorsa?
Ben yine senin beni bir baska kadina tercih ettigini dusunup, yine kafamda bir felaket senaryosu yazarak senin bir zamanlar oldugu gibi gozunun gordugune inanmayip seni dinlemeden terk edip yargisiz infaz ile cezalandirdim mi?
Neyin hesabini verebilirdimki..ne kendime, ne sevdigim adam'a?
Bana hep kaybettigimiz zaman'dan bahseden, baskalarinin soz konusu biz oldugunda yerlerinin olmadiginin altini cizen adam'a bunlarin hepsini tek basima yaptim diyebilirmiydim..
Iste Feriha'yi anlamama, ve sevmeme durumu..onun yerine koydugumda bile disardan bakan birisini birakin o adamin sevgisi tarafindan cemberin icine alindigimda bile ben ne yapmisim bize, bu aska, bu adam'a demeden gecemiyorum..
Bir yanlis anlama..gecen uc yil..kaybedilen onca sey!
Birbirlerine geç kaldıklarını düşünen ikili, öğrendikleri yeni gerçeklerle birlikte hayatlarına devam etmek zorundadır.
Feriha'yi oldurme gibi bir sacmalik yaparlarsa hangisi daha kotu olacak dedim kendime:
Emir'in gercekleri ogrendiginde uc yil kendisini avutarak yasadigi 'nefret' yerini hissizlige birakmis..Feriha'ya yalanlarda sonra inanmayi secsede bu sefer yine o kadin Emir'den inandigi herseyi alip sokmus.
Simdi aslinda onu aldatmamis, onu o adami tercih ettigi icin birakip gitmemis, terk edilmemis oldugunu bilerek ici rahatlasada ya onu kaybederse? Iste o zaman bir omur bu aci ile yasayacak..yasamak denirse.
Nefret ederse benden daha kolay olur ayrilmak diye bir felsefe vardir ya iste bu cok daha zor olacak..
Onu bunca zaman boyunca sevmis ve ihanet etmemis olan Feriha'si ni kaybetmek onu Levent ile kacip terk eden ve guven duygusunu yerle bir eden kadin'in ardindan duydugu duygulari silmeye yetsede onu olumu sadece bu sefer o eve degil Feriha ile beraber gomer..
(yoksa)
Olu bir adamdan farksiz olan Emir'in gercekleri ogrenip icinin huzura varmasi ona tekrar yasamayi mi hatirlatacak? Feriha'nin yaptigi ile yine hic kimseye guvenemeyen, hic kimseyi sevemeyen ve mutsuz bir adam olarak yasamasindan oturu bir umut dogacak..yine beni sevmesi gereken bir kadin tarafindan birakilmadim baskasina tercih edilmedim gibi dusunceler ile normal olabilicekmi bir gun?
Feriha giderken onu tarifsiz bir sekilde kirdi...zaten Feriha'nin yaptigi herseyin Emir'in uzerindeki etkiyi gormemesi o kadar korkunc bir seyki!
Feriha'nin gidisi sadece ona verdigi bir gozdagi degildi..
Bir gece eve geldiginizde basinizda bir bela varken ustelik kariniz evde yok, telefonu yok, esyalari yok, ailesinin haberi yok..size birakilan bir not bile yok!
Sonradan kokusu cikan Levent ile (hani su hic bir zaman Emir'e zarar versede arkasini donemedigi adam, hani iliskilerine dair gercekleri bilen adam'in her defasinda tahriklerine maruz kalinan adam, hani gercek Feriha'yi taniyan ve karin demek icini rahatlatiyorsa diye cumleler kurabilen adam) kacip gitmesinin duyulmasi ile Emir'i ne kadar zamanda toparlayabilmislerdir acaba?
Ardindan gelen bosanma talebi, hic konusulmadan, kendisi icin bitmis olsada karsisindakinin duygularini hesaba katmadan..iliskilerinin gecirdigi onca zorluklara, evliliklerinin sinavlarina, ailelerine, okuldakilere, yalanlara, gerceklere karsi verilen savaslari yok sayarak tek celsede bitirilen ask..
Emir bundan sonra kime guvenebilir? Kiminle yaralarini paylasabilir? Kime seni seviyorum diyebilir? Kime baglanabilir? Kime icini acabilirdiki?
Bunlarin hepsini yaptigi kadin kalbini de yerinden sokerek toparlayip gitti bir adamin pesinden terk ederek yine..
Iste bu yuzden Emir'in gercekleri bilmesi iyi mi kotu mu bilemedim.
Sanem’in geçirdiği araba kazası, yolunun Yavuz’la kesişmesini sağlar.
Kursunlar Sanem hanimin serefine patlayacak yani..Ece'den dolayi vurulmayacak basit bir kapici kizinin sahip olduklarini hazmedemeyen Sanem hanim'in elinden olacak sonu..mu?
Feriha ve Emir öğrendikleri yeni gerçekleri sindirmeye çalışırken her ikisi de duygularına direnmekte zorlanmaya başlar.
Feriha oturup yansin derdine gercekten essek gibi pisman olsun! Bu hikayedeki neredeyse tum ayriliklarin sebebi olan kendisi bu sefer dibine kadar haksiz oldugu ayriligin sebebi olarak icine isleyen tum diger herkes ve duygulardan arinip Emir'le dolup tassin!
Emir'i tahmin bile edemiyorum...yillarca olu bir adamdan farksiz nefes alip veren adamin yine ayni kadin tarafindan tek bir sozu ile can bulma cabalari cok zor olacak izlemesi..bir zamanlar 'o hep masumdu yine masum' diyerek sudan cikmis baliga donen adam'a donecek..yeter mi bu sefer onu eski Emir yapmaya?
Öte yandan, yıllardır Feriha’nın hayatında bir adım ileri gidememenin acısını yaşayan Levent de artık ciddi bir adım atma niyetindedir. Levent, yıllardır bastırdığı duygularla harekete geçerken
Levo'cugum ah Levo'cugum nerde o eski capkin her seferin de baska bir hatunun ciktigi kaptan gunlerin senin? Hic mi kullanamadin cazibeni Feri kizin uzerinde? Yoksa sendemi anladin konu ask oldugunda bu kizdan hayir gelmeyecegini? Evlendiklerinde bir sey degisti saniyorsan

yok kaptan yok..ayni tas..ayni hamam ama denemek serbest okkali bir tokat yemedigine sen sukur et..
Emir ve Feriha’nın yolları ise bir kez daha onlar için özel olan bir yerde kesişir.
Hmm..burasi hala 3 yil onceki Emir ve Feriha'nin yasadigi evin karsisindaki park olabilir mi?
Hani fEmir'in ilk opucugune sahit olan, asktan sirilsiklam olan adam'in kiza "benimlemisin?" diye sordugu soruya "seninleyim" dedigini duyan, kus olmalarina ragmen ayni adam'in gelip yuzune bile bakmayan kiza "Seni seviyorum Feriha, bana bak yuzume!" diye haykirdigini duyan ve defalarca onlari birlestiren o park olabilir mi?
Fotografta sikica sarilan bir Emir ve Feriha vardi..o kadar uzun zaman sonra sadece siluetlerinin opustugu bir parkta yeniden birlesmek eger Baris Yos cekebildiyse tarif edilemiyecek kadar guzel olacaktir.
Güçlüklerle dolu bir geçmişi geride bırakan Emir ve Feriha, büyük yanlış anlamaların ve engellerin ardından sonunda birbirlerine yürümeyi başarabilecek mi?
"Gec degil mi?"
"Gec"
Diyen bu ikili Murathan Mungan'in siirindeki o askin kapisini acar ve girmeyi basarirlarsa gercekten efsane olurlar..
Onlar birbirlerine yururken arkalarina bakmamalari gerekirken umarim beklenen olmaz.
Feriha'nin sonu burada biticekse Feriha Emirle mutlu mesut yasamali. 3. sezon eger Emir'in sezonu ise Emir zaten olmus bir Feriha'nin ardindan yasayamaz. Bu uc bolumdur gordugumuz gibi savrulup gider...
"Bizim hikayemiz mutlu son ile bitecek Feriha" diyen adam'in da mutlu son'a ihtiyaci var..tipki hepimizin ihtiyaci oldugu gibi..bunu hak ettiler, hak ettik ve en sonunda mutluluktan korkmayan bir Feriha gormeyi cok istedik.
Yer imleri