Tespitlerin çok güzel, aynen analizlerine katılıyorum. Özellikle de cinselliğin tabulaştırılması konusunda çok haklısın. Mesela en basitinden örnek adet döngüsünü bile söylemiyoruz hastalandım diyoruz. Aslında direk söylemek lazım. Ayrıca Erkek yapar kadın yaparsa eğlenilecek kadın olur mantığı var. O yüzden Gonca'ya kıl oluyorlar ama ben ona pek gıcık olmamıştım ilk bölümde ki hatası hariç şuanda hiç bir problemi yok yani senaristin bu iyi kötü dengesini ayarlaması harika bir ayrıntı. Çünkü bu olay başka dizide olsa genelde püü ahlaksızlar diye finale kadar giderdi muhtemelen

Karakteri saf kötü kadın olarak finale kadar giderdi. Tamam yaptığı kötü bir şeydi ama sadece tek bir hata ve pişman olduysa eğer niye karakteri sadece yaptığı tek yanlıştan yargılayalım bu yüzden, Gonca karakterine ben hiçbir zaman başta yaptığı yanlış hariç gıcık kapmadım. Volkan'la tencere kapaklar hatta ikisi de aynı kafa yapısındalar. Bu bölümde de bunu gösterdiler iyice. Ayrıca kadın erkek eşitliği bizim toplum zihniyetine yerleşmediği için öyle oluyor maalesef ama çağ değişiyor sonuçta internet çağındayız bu yüzden ne olursa olsun toplumda bu konuda değişecek diye umuyorum. Ayrıca tabulaştırıldıkça cinsel açlık oluşuyor toplumda ve bu da olumsuz etki olarak her şeye cinsellik yönünden bakılıyor bizim toplumda maalesef. Çünkü yaşayamıyoruz ya pek bu yüzden aklı hep başka tarafında oluyor bizim toplumun maalesef. Okullarda da cinsellik eğitimi verilmiyor bilgilendirilmiyor ayıp diye çok büyük bir eksik bence. Bilgilendirilmek lazım bu konularda baskılanmak yerine. Zaten o tarz dizilerden dolayı türk dizisi bakamıyordum son senelerde daha da kötüye gidiyor özellikle atv dizileri görmeye bile katlanamıyorum o kadar cinsiyetçi ve kadın düşmanı dizileri var ki. SÜrekli bir dayak sürekli bir şiddet kadının erkeğe bağımlı olmak zorundaymış gibi gösterilmesi hep. O kadar sinir ediyor ki beni o tarz diziler ama bu dizi çok farklı her şeyi tiye alıyor ve trollüyor dediğin gibi. Ve ben bu tarz her şeyi tiye alan üstüne sosyal mesaj veren komedi türünde olan yapımları seviyorum. Komedi dediğin böyle olmalı zaten mesajda vermeli tiye alırken. Toplum konusunda daha bilinçli senaristleri izlemek keyifli oluyor. Kötü karakterler değişim geçiriyor gerçekten. Zaten iyi kötü diye ayrım yok bence reel hayatta da öyle, masallardaki gibi saf kötü saf iyi yok insanız sonuçta insan daha karmaşık bir varlık. Ceyda'nın yaptıklarına gıcık olsam da ilerde düzelme göstereceğinin biraz sinyalini verdiler bu bölümde bence. Başlarına bela ettiğine pişman oldu matematikçiyi. Umarım bu son büyük arızası olur. Yelda hanım'ın zaten öyle kötü niyetli kaynanalardan olmadığı Ayşe'yi tanımadığı için önyargılı davrandığı en başından belliydi. Ayşe'yi tanıdıkça saygı duymaya başladı Ayşe'ye ki bu çok önemli. Kerem'deki değişimi aslında görmemek imkansız. Ama insanlar istiyorlar ki hemen pattadanak aşklarını itiraf etsinler. Ve bende öyle istemiyorum dizinin gidişatına göre romantik dozajı iyi ayarlıyorlar tam kıvamında keyifli gidiyor şuanda.

Yer imleri