-36-
İçimdeki hayal kırıklığını anlatıcak kelime yok sanırım…Kendimi aldatılmış gibi hissediyorum…Buna hiç hakkım olmadıgını bile bile… Az önce sen bu adamın gözünün önünde Alen’in elini, sırf onu kızdırmak için tutmadın mı? Ona inat olsun diye başkasıyla çıkmadın mı? Ne bekliyordun ki Asi..Seni onla görmesine rağmen, kapında köle olucağını filan mı? İçim acıyor…Göz yaşlarım akmasın diye verdiğim güç yoruyor beni….Nasıl bir oyunun içindeyim ben Allah’ım..Söylesene Demir, sen bu kızı istemiyorum demedin mi? Kızı evden kovmaktan beter bir şekilde yollamadın mı? Şimdi bu ne demek oluyor…Nasıl bu kadar çabuk fikrin değişebiliyor..Aklım almıyor bunu..
Ne oldu Asi Hanım…Ağlamamak için kendini zor tuttuğunu fark edecek kadar tanıyorum seni..Yanındaki gerzek anlamaz ama ben anlarım..Ben senin yüzünün her karesini ezberlemişim…Şu an ki halin şaşkınlıktan değil sadece üzüntüden..Kıskançlıktan deliriyorsun biliyorum..Tıpkı benim kıskançlıktan yanındaki herifi boğmak istediğim gibi..Ama sen başlattın bunu Asi…Beni , aşkımı en önemlisi arkadaşlığımı bile sildin attın… Bir kere bile şans vermedin…Beni dinlemek yerine kaçmayı tercih ettin..Bunun içinde kendince en akıllıca yolu seçtin değil mi başkasıyla çıkarak….Sen istedin bunu..Gözünün önünde başkasıyla el ele tutuşup, öpüşmek nasıl oluyormuş gör bakalım..Lessie ile karşına çıkıncada şu mükemmel sinirlerine hakim olabilicek misin?
ASİ- Lessie’den hoşlanmadığını sanıyordum…Kızla görüşmen için ne kadar yalvardığımı daha dün gibi hatırlıyorum..
DEMİR- Salaklık etmişim demek ki o zaman..Çok sevimli bir kız ve biz gayet iyi anlaşıyoruz..Bir şansı hak ettiğimizi düşünüyorum..
ASİ- Öyle mi?
DEMİR- Evet öyle..Ne güzel demi Asi, ikimizinde aynı anda aradığı insanı bulması..
ASİ- Evet çok güzel..Neyse sen bekletme Lessie’yi, size iyi eglenceler..
DEMİR- Evet öyle bir kız bekletilmemeli…Hadi ben kaçar çocuklar görüşürüz..
GÖRKEM- Hadi bakalım çapkın, rastgele..
DEMİR- Zevzeksin Görkem..Zevzek…
DENİZ- Vallahi şaşırdım kaldım..O neydi şimdi öyle..Bu çocuğun o kızla ne işi olabilir..
ALEN- Aşık olmuş demek ki..
ASİ- Aşık mı? Demir mi? Güldürme beni Alen…İki üç gün kullanıcak kızı bırakıcak..Yazık değil mi kıza ya?
ALEN- Dur biraz sakin ol hayatım..Sen neden sinirlendin bu kadar..Kızlar düşünsün işin orasını değil mi?
ASİ- Öyle de? Ne bilim işte..
Bu sırada Deniz kulağıma eğilip, benden başka kimsenin duyamayacağı bir ses tonuyla fısıldıyor,
DENİZ- Nereye kadar kendini kandırıcaksın bakalım…Kıza üzülüyormuş..Biz de yedik…
Birinin bu şekilde gerçekleri yüzüme vurmasını hiç beklemiyordum..Bu kadar mı çok belli ediyorum ki duygularımı..Of benim aklım çok karışık…Ne hissetiğimi bilmiyorum ki..Sadece içimdekinin başlardaki o arkadaşlık duygusu olmadıgını biliyorum..İlk kez Demir’i kıskandıgımı hissettim..Oysaki daha önce kızlarla yanımda kur yapıyordu, el ele oturuyordu..Ama bu kez çok farklı…
GÖRKEM- Eee kapıda kaldık böyle….Geçicekseniz geçin, gidicekseniz hadi gidin..Bu ne asker gibi ayakta dikiliyoruz..
DENİZ- Yakışıklım biraz daha kibar olmayı denesen..
GÖRKEM- Ben böyleyim olamam….
ALEN- Aman olamazsın da ondan…. Hadi yürü Asi gidelim…
ASİ- Peki tamam..Görüşürüz Deniz evde..
DENİZ- Görüşürüz canım….
ALEN- Ne kaba arkadaşların var canım?
ASİ- Efendim..Kim için dedin bunu?
ALEN- Görkem, Demir..Hepsi odun gibiler…Nasıl anlaşıyorsun şaşıyorum vallahi..
ASİ- Sana öyle gelmiş..Onlar gayet kibar insanlardır ama herkese karşı olmazlar..Sadece içlerinden gelen kişilere karşı kibardırlar..
ALEN- Of ya bizene..Hadi bize gidelim…Sevgiliyiz ama sağolsun arkadaşların yüzünden hiç yalnız kalamıyoruz..
ASİ- Arkadaşlarıma dakika başı laf sokmayı bırak..Herkes kendi evine gidiyor..
ALEN- Ama az önce gelicem demiştin..
ASİ- Dediğin gibi o az önceydi..Şimdi fikrim değişti, evime gidicem..
ALEN- Peki akşam çıkar mıyız?
ASİ- Sanmıyorum çok yorgunum..
ALEN- Bu güzel havada evde oturamam ben..Sen gelmezsen bile çıkarım..
ASİ- Sen bilirsin…Hadi iyi eğlenceler sana…
Alen kızgın bir şekilde gerisin geri kendi dairesine giriyor…Ama her şeyinde bir sınırı var..Ne zannadiyor ki, iki günde yatagına filan giriceğimi mi? Iyyy çok iğrenç..Ben asla öyle biri olamam..Ki zaten ona aşık filan değilim…Amacım belliydi bu teklifi kabul ederken, ..’’ Demir’i kendimden uzaklaştırmak’’……
DENİZ- Asicim evde misin canım?
ASİ- Deniz odamdayım..Kitap okuyorum….Gel canım…
DENİZ- Heh buradaymışsın..Alen’desin sanıyordum ben..
ASİ- Yok hiç gitmedim, evdeydim ben..
DENİZ- Neden ki?
ASİ- Canım yalnız kalmak istedi biraz, başka bir sebebi yok..
DENİZ- Kavga filan mı ettiniz yoksa daha iki günden..Kırdımı eşek kafalı kalbini..
ASİ- Yok canım cidden öyle bişey..Sadece yalnız kalmak istedim..
DENİZ- Eh iyi madem öyle olsun..Hadi o zaman bizle gelsene, Görkem’le sinemaya gidelim dedik..
ASİ- Yok canım siz baş başa takılın..İnan bu akşam şu yataktan çıkıcak halim yok…
DENİZ- Yaaa hadi ama…. Bak aklım kalır benim senle..Hem vizyona süper bir koemdi filmi girmiş, biraz kahkaha atmanın kime ne zararı dokunur ki..
ASİ- Deliiii….Sen benim yerimede at canım kahkahaları..Sonra fazlasıyla telafi ederiz..
DENİZ- İyi öyle olsun bakalım..Ama bir şeyler yemeden uyuma sakın..
ASİ- Yerim annecim..Ya Deniz Görkem giderken evlerinin anahtarını bırakabilir mi? Çizimlerle ilgili birkaç araştırma yapim diyorum..Malum bizim pc tamirde..
DENİZ- Tamam canım tamam..Ben söylerim , girişteki dolabın gözüne bırakırız..
ASİ- Sağol canımsın…Hadi git hazırlan sevgilini bekletme..
DENİZ- Baş üstüne komutanım diyince ikimizde kahkahayı basıyoruz..Çok seviyorum ben bu deli kızı ya….
LESSIE- Beni aradığını görünce o kadar çok şaşırdım ki elim ayagıma karıştı Demir..Nasıl mutlu ettin beni anlatamam..
DEMİR- Sevindim seni mutlu edebildiğime…Eee ne içersin? Çay , kahve, kola…Evime ilk kez misafir olarak geldin…Memnun göndermek isterim..
LESSIE- Hiçbir şey istemiyorum..Hem sen neden o kadar uzaksın bana..Gelsene şöyle yanıma otur..
DEMİR- İyiyim ben böyle..Şurdaki tekliye otururum….
LESSIE- Sen gelmezsen ben gelirim o zaman…Kaçamazsın elimden diyip iyice üzerime doğru geliyor Lessie.Şimdi bir ayagı benim dizlerimin üstünde, diger ayagı yerde, ellerini göğsüme yaslamış şekilde dudaklarıma uzanıyor…Tam öpüceği anda,
ASİ- Öhöö.Öhööö….Rahatsız etmiyorumdur umarım…
Yer imleri