-80-
Demir: Süpermen ha, sevdim bunu.
Asi yüzünde gülümseme yan yana yürürlerken Demir’e bakıyordu. Demir’in yüzündeki muzip gülümseme kaybolmamıştı.
Dışarı çıktıklarında araba kendilerini bekliyordu. Toplantı yerine gittiklerinde Demir iyi şanslar dedikten sonra, sakın unutma Asi toplantı biter bitmez beni arayacaksın.
Asi: Sende telefonunu açık tutmayı unutma.
Demir ellerini belinin yanına koyup sadece Asi’ye baktı. Asi ise yüzündeki gülümsemeyle doğruca binaya girdi. Demir sevdiğinin kapıdan girişine kadar ardından bakıp, hemen telefona sarıldı ve Semih’i aradı. Elini çabuk tutması gerekiyordu.
Semih Demir’le konuşmasını bitirdikten sonra Oya’ya dönüp, operasyon başlıyor hayatım dedi.
Oya: İnşallah başarılı oluruz.
Semih: Vallahi ben rolümü iyi keserim de seni bilemiyorum.
Oya: Bak sen, unutma burada amatör bir sanatçı adayı var.
Semih: Göreceğiz hanımefendi, bakalım rolünüzü nasıl yapacaksınız.
Oya: Görürüz, hadi çıkalım dedikten sonra mağazaya gitmek için evden çıktılar.
Demir kuyumcuya gidip beyaz altından hazırlanan alyanslarını aldı. Asi’nin alyansındaki küçük pırlanta taşlar alyans havasını almıştı. Satıcı beğenip beğenmediğini sorduğunda çok beğendim diye cevap verdi. Başka yapacağı bir şey yoktu, hemen o da Oya-Semih’le buluşacağı mağazaya doğru yola koyuldu.
Asi toplantıda yemek arası verildiğinde Demir’i aradı. Hem gerçekten telefonun açık olup olmadığını merak da ediyordu.
Telefon çalıyordu ve Demir hemen açıp efendim Asi dedi. Asi bir an şaşırdı, çünkü Demir’in böyle hemen cevap vermesini beklemiyordu.
Asi: Şey yemek arası oldu da bir arayayım dedim.
Demir: anladım telefon kapalı mı acaba kontrolü değil yani.
Asi ya bu adam benim düşüncelerimi nereden biliyor diye düşündü. Sanki sesli düşünmüş, Demir’de onu duymuştu.
Asi: Nereden çıkardın bunu şimdi.
Demir: Çünkü seni tanıyorum.
Asi: Demir saçmalama. Niye kontrol edeyim ki seni.
Demir: Çünkü bugünkü takıntı konun benim telefonumun açık olup olmaması. Yalan mı?
Asi: Tamam Demir ya nasılsın diye arayayım dedim, bunca lafı yedim.
Demir: Kontrol edilmeyi çok sevdim ama. Buna da hemen alışırsam ve sık sık senden telefon beklersem, nasıl olacak bu.
Bu sözler birden Asi’yi yumuşatmıştı.
Asi: Bende sık sık seni ararım.
Demir: Gün boyu sürekli senin sesini duysam daha ne isterim. Ama ben sadece sesini değil, seni de görmek isterim.
Asi: O da olur.
Demir: Ne zaman peki.
Asi: Zaten sık sık görüşüyoruz Demir. Başka nasıl bir görüşme istiyorsun ki.
Demir: Aslında bunu yüz yüze konuşmayı yeğlerim.
Asi kızım tehlikeli konuşmaya kayıyor, toplantı da kafanda sürekli Demir olursa, o toplantı bitmez, konuşmaya noktayı koy diye düşünerek,
Asi: Demir yine toplantıya geçiyoruz. Bitince haber veririm.
Demir: Peki sevgilim, seni seviyorum.
Yer imleri