Final haberinden sonra bu sahneleri irdelemek de hoş olmuyor ama.. Burada durmasını istediğim sahnelerden.. Paylaşmasam olmaz diye düşünüyorum yine.. 26. bölümdeki Ece ile Haluk arasında geçen sevmediğim konuşmanın üstüne o kadar iyi geliyor ki bu sahne.. Bir başka.. Hele ki Yusuf Pirhasan'ın o güzel hamleleriyle şaha kalkıyor bu sahne..
Ece'nin canı çok sıkkındır.. Babası ortada yoktur.. Haber alamıyordur kimse.. Üstüne Ece yine tüm bencilliğiyle evlerini satmak için, tüm sorumluluğu üstüne almıştır ve ailesini de biraz üzmüştür bu konuda.. Kendi de ne yaptığını bilmez bir halde bu can sıkıntısında derdini Haluk ile paylaşmak ister.. Oysa araları kötüdür.. Haluk'un ne tepki vereceğini de bilmez.. Ama yine de onu aramayı tercih eder.. O kadar canı sıkkındır çünkü.. Biliyordur ki Haluk ona iyi gelecektir..
Fakat o sırada da eski sevgilisi Levent Ece'yi aramaktadır babasının yanında olduğunu söylemek için.. Ece ona cevap vermemek için uğraşırken aynı zamanda Haluk'a ulaşmaya çalışıyordur.. O kargaşa altında Levent'e ağzının payını vermek isteyerek ekrana bakmadan telefonu açar..
"Ya sen ne iki yüzlü ne arsız ne şerefsiz bir adamsın ya! Ben sana demiyor muyum beni aramayacaksın diye.. Niye arıyorsun beni?"
Fakat arayan Haluk'tur.. Ece'nin bu anlamsız çıkışını anlamaz, sinirlenir..
"Ya sen ne saçmalıyorsun ha? Sana ihtiyacım var ne olursun beni ara diye mesaj açmadın mı şimdi bana?"
Ece o an bayağı şaşırır.. Hemen ekrana bakar..
"Haluk... Haluk bey?"
Haluk, Ece'nin şaşkınlığına da anlam veremez.. Biraz yumuşar..
"Buyurun, benim.."
Ece yanlış anlaşılmayı telafi etmek ister.. Fakat Levent'in onu arayarak rahatsız ettiğini söylese Haluk'un bu meseleye de takacağını düşüneceği için yalan söylemek zorunda kalır..
"Ahh çok affedersiniz.. Ben sizi şey yani.. Ben sizi eski bir sapığıma benzettim de.."
Haluk tabii bu benzetmeden de hiç hoşlanmaz.. Ece ile de konuşmak istemiyordur o an ama aramıştır bir kere..
"Ahh.. Çok tatlısınız ya.. Çok onure oldum bu benzetmenizle.. Buyurun nasıl yardımcı olabilirim?"
Ece de bu soru karşısında önlemini alır, söyleyeceklerinden önce.. Haluk da merakla dinlemeye başlar..
"Haluk bey.. Lütfen şimdi söyleyeceğim şey için bana kızmayın olur mu? Ben sizi çok özledim.. Sizin yol arkadaşlığınızı özledim.. Ev bakma arkadaşlığınızı özledim.. Sahte nişanlı taklidi yapma arkadaşlığınızı özledim.. Martılara simit atma arkadaşlığınızı özledim.. Beni dolandırmaya kalkan adamı bulup önüme getirme arkadaşlığınızı özledim.. Hepsini çok özledim.. Ama en önemlisi, sizin benim hayatınızdaki varlığınızı özledim.. Hani siz, babanızın evinde kendinizi boğuluyormuş gibi hissettiğiniz zaman beni arayıp keyifli vakit geçirmek istediğinizi söylemiştiniz ya.. Ben de şu an aynı o durumdayım Haluk bey.. Kendimi çok kötü hissediyorum.. Size ihtiyacım var.. Lütfen.."
Haluk bu konuşmadan sonra o kadar yumuşamıştır ki..
"Ben de.."
Ece böyle başlayan bir cümle üzerine heyecanlanmıştır.. Haluk'un ne diyeceğini çok merak ediyordur, o kadar ki sözünü kesip sorarak vurgulamak ister.. Sanki Haluk'un o cümleyi tamamlamayacağını düşünür..
"Ben de ne Haluk bey?"
Haluk da dayanamaz tabii..
"Ben de seni çok özledim.."
İşte bu sahnede çok değişik bir şey yaparlar.. Sadece sözde değil de, hissettiklerini en güzel şekilde anlatmak için birbirlerine orada sarıldıklarını hayal ederler.. Çok güzel bir dokunuştur sahneye.. Özlemlerinin büyüklüğünü gösterir o an:img-in_lo
Haluk bunun hayal olarak kalmasını istemez tabii.. Ece'yi görmek ister.. Oradaki heyecanı tutkusu o kadar başkadır ki.. Özlemden yanıp tutuşmaktadır Haluk
"Evde misin?"
Ece Haluk'un heyecanını hisseder ama Haluk'un aksine kendi heyecanını göstermek istemez hemen.. Sonrasına saklamaktadır her şeyi..
"Evet, yani sayılırım.."
Haluk yerinde duramaz..
"Ben de sizin evin oralardayım.. On dakikaya falan sizin oralarda olurum herhalde.."
"Peki tamam.."
"Görüşürüz.."
"Görüşürüz.."
Bu sahnenin akabinde olanlar hoş sonuçlar vermese de; o andan sonra Haluk ile Ece çok başka boyuta geçerler.. Ece mutluluktan uçmaktadır.. Onla artık konuşmayı düşünmektedir.. Haluk ise sadece kendini değil etrafındaki insanları da mutlu görmektedir.. Haluk'un sevgisi böyle işte.. Severek çoğalanlardan:love01:
Biz de özleyeceğiz sizleri.. Hem de çok:icon_sorr
Yer imleri