SEVGİLİ ARKADAŞLAR buda benim 37.bölüm üzerine senaryom umarım beğenirsiniz.
37.bölüm
Esma mırıldanarak :selim
Selim yüksek sesle:esma der ve ona doğru yürür.Yanındaki Robert o’yu görüp görmemek arasında kalmıştır.Esma’nın elinden tutarak :seninle konuşmak istiyorum der.Selim dün akşam söylemek istediği her şeyi söylemek istemektedir.Ama nişan meselesi aklının bir köşesinde kalmıştır.Esma’yı aldığı gibi götürür.Giderken de yanındaki arkadaşına beni merak etme der.Esma’nın elini hala sıkı sıkıya tutmaktadır.Selim konuşmak için Esma’yı yakın bir restorana götürmüştür.İkisi de masaya otururlar ve bir süre konuşmazlar.İlk söze Selim başlar:neden beni İstanbul da bıraktın sonra niye buraya geldin? Ben senin mektubunla saatler geçirirken sen nişanlandın? Neden Esma?
Esma şaşırmıştır:’’Selim ne nişanlanması?Ben kimseyle nişanlanmadım.ama şunu bil:sen orada mektubu okurken ben burada eğlenmiyordum’’ der. Gözleri dolmaya başlamıştır.
Selim ona sarılmak ister ama aklında sorular vardır ve tek isteği bu lanet soruları bir an önce sorup,karşısında oturan ama sonsuza kadar seveceği kadına sarılmak ve onu doyasıya öpmekti.
Selim:Esma Roberto kim?Yani senin için ne anlam taşıyor?Ve en önemlisi benim seni görmemi istemedin?
Esma(kırılmış bir sesle):O benim arkadaşım sadece arkadaşım.Benden bunu nasıl beklersin?Henüz seni zihnimden silememişken?
Selim bunu duyduğuna çok sevinmişti.İçinden bir kez daha ömrünü geçireceği kadına sarılmak istemiştir.
Esma: seni görmeyi hep istedim hem de çok.Ama ne yazık ki mantığım buna hayır diyordu.Senin ve Demir’in arasında kalamazdım.Ailemin tekrar üzülmesini istemiyordum.Bunlar kafamdaki karmaşanın sadece bir kaçıydı.Bu yabancı yerlerde 3ay boyunca kimsesiz gibikalmak çok zordu.ve en zoru yanımda ne ailem nede sen vardın?Bildiğim tek bir şey vardı:o da seni unutmak.Unutmalıydım.ama bunu başaramadım.
Artık gözlerinden yaşlar yavaş yavaş iniyordu.Selim içinden kafretsin der ve Esma’nın elini tutar.Esma da ona bakar.selim ona eğilerek:seni seviyorum ve herzaman seveceğim der.
Esma’nın yüzüne renk gelmiştir’ben de seni seviyorum der.Ve restorandan çıkarlar.Bütün günü birlikte geçiriler.Selim sormak istediği bütün soruları sorar Esma da yanıtlar.Yanıtlarkende kimi zaman güler.
Selim esma yı yurduna bıraktıktan sonra kuyumcuya gider.her baktığı yüzükte esma yı gözünün önüne getirir.sonunda en güzel yüzüğü alır.ona rağmen bu yüzük bile benim meleğimin yanında sönük kalır diye düşünür.
Sabah esma nın yurduna gider.aynı kadın kapıyı açar ve selimi esma nın odasına götürür.selim kapıyı hafifçe aralar.esmayı dün giydiği kıyafetlerle yatağında uyurken bulur.onun yanına gider.onu izlerken öyle zevk alıyordur ki... Onu öperek uyandırır.esma gözlerini açar.selim günaydın canım der.esma da ona.sonra yüzünü yıkar ve geri döner. hadi canım hazırlan bugün benimlesin.esma tamam der. elele yurttan çıkarklar.önce kahvaltı yaparlar sonra sonra şehirde dolaşırlar. dolaşırlarken zamanın nasıl geçtiğini anlamazlar. Selim hadi yemek yemeye. Esma : nereye? Selim :sürpriz der
Esma meraklanmıştır ama tamam der.selim onu romantik bir restorana götürür. Selim ismini garsona verince garson:yeriniz hazır efendim der ve restoranın en güzel yerini onlara gösterir.bir süre hasretlerini gözleriyle anlatmak istercesine bi
Rbirlerinin gözlerinin içine bakarlar.sonunda selim cebindeki yüzüğü çıkarıp:esma 3ay boyunca hem seni hem cevabını bekledim ama yine soruyorum:bana söylediğin herşeyi elele verip çözmeye,karım olmaya varmısın? Benimle evlenirmisin?
Selim esma’ya öyle bakıyordur ki.. esma içindekileri bir kenara bırakıp onun bakışlarındaki gizemi ve samimiyeti izlemek istiyordur.ona büyü gibi gelen bu zamanda :evet selim seninle evlenirim ve senin karın olurum der.selim:yaşasın der ve esmayı dinlemeden ve çevreyi gözetlemeden onu öper. Bu öpücük onun için dünyalara bedeldir. Ve o an tango çalmaya başlar. Selim esma ya dönerek:benimle dans edermisiniz bayan esma arhan? Esma :elbette der ve piste çıkarlar. Onlar öyle neşe ve büyüyle dans ederken,restorandakiler ister istemez onları seyrediyorlardır.aşıklar ise izleyicileri fark edemeyecek kadar kör olmuş ve sadece birbirlerinin gözlere bakıyorlardır. Müzik bittiğinde,yaşadıkları bu büyünün etkisinden sıyrıldıkları anda tüm restoranın onları alkışladıklarını görürler. Birbirlerine neşeyle bakarlar. Restorandakilere selam verip,masalarına geçerler.restorandan elele çıkarlarken günün yıldızı oldukları için ellerine güller verilmiştir. Vee aşk çeşmesine giderler.kendileri için dileyebilecekleri en iyyi dileği dilerler.ikiside aynı dileği dilemiş-lerdir.’’ Ömür boyu ayrılmamak’’ gezerlerken selim:sevgilim bana nufus cüzdanını verirmisin? Esma :tabii.ama bir dk.. selim devamı getirir:yarın evleneceğiz. Esma: ama selim ailelerimiz... selim :merak etme canım birlikte söyleyeceğiz. Hatta istanbul’da senin bvir Arhan olduğunu tüm insanlığa duyuracağım der. Esma :nasıl? Selim:seni bu evrenin en şık gelini yaparak... esma:selim şahitlerimiz?!Selim :merak etme akşam buradalar.benim ki zekeriya senin ki de yanılmıyorsam ki yanılmıyorumdur;zeynep. Esma:harikasın canım der ve selimi yanağından öper.yine akşama kadar birlikte zaman geçirirler sanki 3ay geçen ayrılığın acısını çıkarırcasına. Akşam saat 9 civarında havaalanına zekeriya ve zeynepi almaya giderler. Zekeriya :ooo üstad naber? Sanırım bomba gibisin. O sırada zeynep ve esma birbirlerine sarılıyorlardır. Zekeriya :acaba benim asistanım nasıl bu adamı eski haline çevirdi?! Yıkılıp giden bu adamı. Zeynep:hani senin asistanın herşeyi başarırdı yani bunu da başarmış olması şaşırtıcı değil değil mi? Zekeriya :ne söylesen haklısın valla. O geceyi Selim Zekeriya ile Esma ise Zeynep ile geçirir.
Ertesi sabah selim de esma da sevinçten uçuyorlardır.ogün dördü birlikte roma nın merkezinde gezdiler. Esma Selim’e nakadar ısrar ettiysede Selim ona gelinlik almakta diretir. Selim :ben seni hep benim karım olarak benim yanımda gelinlikle düşledim.Lütfen bunu engelleme. Esma çaresizce:peki peki der.
Öğleden sonra nikah dairesinde:
Nikah memuru:Sayın Esma Kozan, Selim Arhan’ı kocanız olarak kabul ediyormusunuz?
Esma:evvet !!! Ediyorum.
Nikah memuru :Sayın Selim Arhan, Esma Kozan’ı karınız olarak kabul ediyormusunuz?
Selim:evet!!! Ediyorum .
Nikah memuru:bende sizleri T.C. Devletinin bana verdiği yetkiye dayanarak sizleri karı-koca ilan ediyorum.
Selim ayağa kalkar Esma’yı da kaldırır veeeeeee öpeerrrrrrrrrrrrrrr.
Nikahtan sonra Esma: selim sana bir haberim var.
Selim:söyle karıcığım.
Esma: sen İstanbul!a döndüktünden bir kaç gün sonra bende döneceğim.
Selim: o zaman bende seninle geleyim aşkım.
Esma:Ama Selim sen yönetim kurulu başkanısın ve zamanında orada olman lazım.
Selim:ama Esma
Esma:ben Esma Arhan’ım selim bey yani senin eşin,dolayısıyla verdiği kararlara karışmam gerekebilir.bu yüzden zamanında şirketinin başına geç. Bende 2gün sonra geleceğim inşaallah.
Selim:ama sensiz nasıl geçecek o 2gün?
Esma:2 gün dayanın artık Selim bey der gülümseyerek.
Ve o geceyi birlikte sabahlarlar. Sabahleyin de Esma, Zekeriya ve kocasını yollar. Zeynep ise onunla kalır.
Ama selim ve zekeriyanın bindiği uçak kaza yapmıştır.esma nın bundan haberi yoktur. Zekeriya kazayı hafif yaralarla atlatırken,Selim hastahanede yatmaktadır. Zeynep’in Roma da Esma ile birlikte olduğunu bilen Çiçek,Zeynep’i arar ve Selim’in uçağının kaza yaptığını ve onun hastahanede yattığını söyler.Ama Çiçek onların evlendiklerini bilmemektedir. Zeynep biran olduğu yerde kalır. Esma’ya bu durumu nasıl açıklayacağını düşünmektedir. Esma:Zeynep ne oldu? Çiçek o arada telefonu kapatmıştır. Zeynep :sakin ol, otur şöyle. Esma : meraklıdır ama üzücü bir haber olduğunu tahmin etmektedir.Ama aklının ucundan geçmeyen tek kişidir;o kişi. Zeynep: selim .. Esma:Zeynep ne olmuş ona? Zeynep :tamam sakin ol. Söyleyeceğim sadece Selim’in bindiği uçak kaza yapmış. Sakin ol. Zekariya da birşey yok.Ama Selim şu anda hastahane de yatıyormuş.
Esma yıkılmıştır;kocası hastahane de yatıyordur o hala buradadır.hemen alelacele toplanır ve İstanbul’a giderler. Esma inerinmez Selim’in kaldığı hastahaneyi telefonla Çiçekten öğrenir ve hastahaneye gider. Herkes Selim’in odasının başucundadır.doktor hiçkimseyi içeri almamaktadır. Esma’nın geldiğini gören Arhanlar şaşırmışlardır.O sırada odadan doktor çıkar. Ömer :doktor beyoğlumla görüşebilirmiyim?
Doktor: hayır efendim.Selim Bey sadece eşiyle görüşmek istiyor.
Bu sözleri duyan herkes çok şaşırmıştır,Zekeriya ve Zeynep hariç.
Esma :lütfen efendim eşi benim der. Bu sözlerin ardından şaşanlar dahada şaşmıştır.
Esma kimseye bakmadan doğru Selim’in odasına gider. Selim onu görünce sevinir. Esma yanına gider,onu öper,oturur,elini tutar ve nasılsın canım ? der. Selim’in gülümsemesi yayılır ve seni seviyorum Esma Arhan,yani benim biricik karım.
Esma:Selim herkes bizim evli olduğumuzu öğrendi.
Selim: öğrensinler.onlar birşey değiştiremezler.Ben seni seviyorum sende beni bu bir gerçek. Ve benim karımsın buda 2inci bir gerçek.
Esma sürenin dolduğunu söylemek ister ama kocasının cevabını zaten biliyordur. ‘’Selim gitmem gerekiyor.’’
Selim:gitme tek ilacım sensin.
Esma: selim daha seni görmek isteyen bir ailen var onlarlada görüşmen gerekiyor.
Selim:ama
Esma(selim’i öperek):en kısa zamanda geleceğim canım der ve Selim’e bakarak çıkar.
Kendi ailesini gören Esma,onların yanına gider. Hasret giderirler. Evlilik konusunda çok konuşmak istemelerine rağmen birşey demediler. Arhanlar ne yapacağını bilemez haldedir. Babası Esma’yı eve bırakır ve Çiçek gelir.Ona olanları baştan sona anlatan Esma, sonra uyumak istediğini söyleyerek ablasından müsade ister.
Çiçek onu serbest bırakır. Esma 2 saatlik bir uykudan sonra uyanır.toparlanıp hastahaneye gider. Bu arada telefonuyla Zekeriya’yı arar.
Z: alo Esma
E: merhaba Zekeriya nasılsın?
Z: kazadan sonra toparlanmaya çalışıyorum.
E:tahmin edbiliyorum şu an neredesin?
Z:hastahanenin giriş kapısındayım.Üstadıma bakacağım,yani kocana.
E:gerçekten mi? Bende giriş kapısına birkaç metre uzaktayım. O anda birbirlerini ararlar ve bulurlar o anda telefonlarını kapatırlar. Esma Zekeriya’ya yetişir.
E:Arhanlar öğrendiler Zekeriya.
Z:Vay vay sende bir Arhan olduğunu unuttun galiba hıı?
Esma (mahcup olarak):sanırım evet.
Z:onların bildiğini bende biliyorum.
E:ne diyorlar?
Z:şaşkınlar.Ama Selim’i ziyaret ettikten sonra biraz yumuşamışlar galiba. Esma birşey diyemez . O anda Selim’in odasına girerler.Selim uyuyordur. Esma yanına gider ve oturur.Selim’in elini tutar.Selim elini tutan kişiyi tahmin etmiş ve Esma’nın elini sıkmıştır.Esma o an Selim’in uyanık olduğunu anlar.Esma :seni numaracı,insan eşini böyle mi karşılar?!!
Selim:elbette hayır canım.Şu yataktan bir çıkayım sana,seni nasıl karşılayacağımı göstereceğim.
Zekeriya:merak etme üstad! Bu akşam çıkıyorsun o YATAKTAN.
Selim :tamam o zaman Serpil hanıma söylermisin evi şöyle toparlasın?Akşam kendi evimde eşimle olacağım.
Esma(gülerek):ama selim ailelerimize bir açıklama borcumuz var.
Selim:merak etme elbette bunları eve yerleşmeden önce yapacağız.saat şu anda (duvardaki saate bakarak) 17:00 yaklaşık 2 saat sonra buradan çıkarım.Ve seninle birlikte çıkacağım Esma.
Esma:ama eşyalarım.
Selim:merak etme yenisini alırız .
Esma:olmaz Selim benim eşyalarım var.
Selim:tamam ama seni göndermem. Ara anneni yada ablanı bir zahmet toplayıversinler. Esma Selim’e bakınca onun gayet ciddi olduğunu görmüştür.Telefonunu alır ve ablasını arar. Bu arada Zekeriya Selim ile konuşuyordur.
Ç: alo Esma
E:senden bir ricam var.hala bizdeysen benim eşyalarımı toplayabilirmisin?
Ç:neden?
E:ben Selim’in yanındayım.Benden akşam eve gitmemizi istiyor.yani köşke gidip ailelerimizle görüşdükten sonra. Lütfen sizde orada olun.
Ç:tamam canımm. Ben eşyalarını toplarım.zaten çoğunu yerleştirmemiştin ki..akşam annemlerde görüşmek üzere.
E:sağol abla bay bay
Zekeriya ile konuşmakta olan Selim eşinin telefon konuşmasının bittiğini görünce:’’ne oldu prenses?’’
Esma:tamam ablam sağolsun toplayacak der ve Zekeriya’nın yanına oturur.kalan saatleri konuşarak geçirdiler.sonra hazırlandı ve hastahaneden taburcu oldu. Zekeriya bir işim var diyerek onları başbaşa bırakmıştı.
S:arabayı ben kullanacağım
E:sen yorgunsun kemerini bağlayıp yanıma oturacaksın. Böylece arabayı ben süreceğim.
Selim bir süre itiraz etse de sonunda kabul etti. Ve doğru köşke yollandılar. Esma araba sürerken Selim onu seyretmeyi ihmal etmiyordu tabii.
S:muhteşem sürüyorsun karıcığım.
E:eee Selim Bey sonuçta ben Cemal Kozan’ın kızıyım.
S(dalga geçerek):nasıl unuttum yaa..
Esma bir şey demez ama gülümser.köşke geldiklerinde ilk Arhan ailesine gittiler. Demir ve Binnur’da oradaydı.veee Ada’da oradaydı. Esma Ada’yı ilk defa görüyordur.
Demir sessizlik içinde,bir anne ve babasına bir selim ve esma ya bakar.
S:anne,baba sizinle konuşmak için geldik. Belki evlendiğimizi bizim ağzımızdan duymak isterdiniz ama kaza buna engel oldu. Anne ve babası soğukça bakmaktadırlar. Demir konuşmaya girme ihtiyacı hisseder.
D:hadi anne ve baba, hayatınızda birkez olsun abimin kendi mutluluğu için sevinin. Hadi ama!! Tebrik edin onları !! ömer ve Behiye Arhan bir kez daha şaşırdılar tabbii Selim Esma ve Binnur’da. Selim o zaman Demir’e gülümser. Behiye’de gülümser; selim senin adına sevindim oğlum. Sonra Esma’ya dönerek’’umarım oğlumu sen mutlu edersin kızım’’der ve Esma’ya sarılır.Esma:’’bundan emin olabilirsiniz anne’’der. Ömer’de yarım yamalak ‘’tebrikler’’ der.5-10 dk. Oturup müsade isteyip kalkarlar. Selim evden gülümseyerek çıkar.sonra Esma’nın ailesinin evine giderler. Kapıyı Ozan açar.’’abla’’der ve sarılır.Arkasından Selim bey pardon, enişte bey affedersiniz enişte hoşgeldin. Esma gerçekten Selim ile birlikte ailesinin yanına gittiğine çok sevindi.Gördüğünden yanılmıyorsa selim’de onun kadar sevinmişti.
C:hoşgeldiniz kızım der ve sarılır. Ardından hoşgeldiniz selim bey.
S:ayıp oluyor baba ben senin damadınım artık.
C:affedersiniz,pardon,hoşgeldin Selim der ona dasarılır.
Sohbete başlandıktan 10-15 dk sonra kalkarlar. Esma bavuluyla birlikte evden ayrılır ve ailesine bir daha sarılır.Ozan’da ona bavulu taşıyarak yardım eder ne de olsa eniştesi hastadır.Esma anahtarları alır ve yine direksiyonun başına geçer,Selim’de mecbur Esma’nın yanına geçer.Esma yol boyu onun çocukca küsmüş hareketlerine güler.
Eve geldiklerinde Esma elindeki bavulu antreye bırakır. İkisinin de kalbi küt küt atıyordur. Selim :sen ve ben ,kendi evimizde. Ben ve karım diye bağırır.
Esma gülerek:öyle yapma canım der
Selim: ama sen benim tek ilacımsın der veonu kucaklar.
Kanepeye otururlar. Esma hemen kalkar:sevgilim karnın açmı?
S:evet hayatım.
E:ne yemek istersin?
S(muzipce):seni der ve Esma’ya yaklaşır.
E:hadi ama açmısın gerçekten?
S:evvet dedim yaa der sırıtarak
E:tamam o zaman seni ben terbiye edeceğim.Gel şöyle otur.Bir kaçdakikaya kalmaz birşeyler hazırlarım. Zaten Serpil hanım yemekleri hazırlamış.
Hemen sofrayı kurar.Esma onu seyreden Selim’e:hadi hayatımm yemeğe.Selim:tamam der.ve yemeklerini sessizce yerler.yemek bitince Esma sofrayı toplar.Selim de ona yarım eder.birlikte balkona çıkarlar.
S:hayatım sen yarın işe gitmeyeceksin değil mi?
E:Gideceğim canım hem Tuğrul hocaya açıklama yapmam gerekiyor.
Selim en sevdiği şey elinden alınan bebek gibi’’ama...’’ Esma o an elini Esma’nın dudaklarına götürür:lütfen aşkım çalışmam gerekiyor. Ve yarın sende işine gideceksin.
Selim pes ettim dercesine başını sallar ve ani bir hareketle Esma’yı kusaklar.
E:na’pıyorsun, Selim?!
S:seni yatağımıza gütürüyorum der.
E:tamam,anlıyorum.
Selim esma’yı nazikçe yatağa yatırır.
E:Selim pijamamı giymem gerek.
S:eee
E:müsade etsen de giysem.
S:Esma unuttun mu biz evliyiz.ne olacak yaw? Der gülerek
E:haklısın biz evliyiz değil mi?
S:evvvett canım biz evliyiz ve dolayısıyla izin ver seni ben giydireyim.
E: ee peki.
Ertesi sabah erkenden kalkarlar,kahvaltılarını yaparlar,ikisi birlikte çıkarlar.
S:seni ben bırakabilirim karıcığım.
E:evet bırakırsan sevinirim.
Selim arabayı parka koyar. Esma’ya ‘’bende geliyorum,sana yardımcı olurum’’ der.
Esma ‘’peki’’der. Birlikte Tuğrul hocanın odasına girerler.
T.H:oooo kimler gelmiş.
E:hocam sizinle ....
T.H:hadi Esma dersine gir,geç kaldın Selim beyle konuşurum ben der.
E:peki.Selim’i öper ve görüşürüz der.
Esma gittikten sonra:hocam kusura bakmayın Esma benim yüzümden1 gün erken ayrılmak zorunda kaldı.
T.H:anlıyorum.
S:biz evliyiz ve ona bir sürprizim var. Gerçi ona Roma’da söylemiştim ama telaştan unuttu galiba.
T.H:nedir o?
S:2 gün sonra malikanenin bahçesinde düğün yapacağım. katılırsanız seviniriz der.
T.H:elbette katılırım der
S:çok teşekkür ederim.müsadenizle
T.H:müsade sizin der. Selim çıkar.
Arc ‘de işlerini bitirdikten sonra,Zekeriya ve Demiri çağırdı.
S:sizinle konuşmam gerekiyor.
Z ve D:dinliyoruz
S:2 gün sonra Esma’ya sürpriz olarak düğün yapacağım. Sizin yardımınıza ihtiyacım var.
D:tabii abi elimden ne gelirse yaparım.
Z:evet aynen,üstad.
S:onun bundan ruhu bile duymayacak.Bütün medya orada olacak en son saatlerde haberleri olacak. Ve ona bir gelinlik almamız lazım.ayrıca annemlerin ve Esma’nın ailesinin haberleri biraz geç olacak özelliklede annemlerin. Bana yardım edebilirmisiniz?
Z ve D:elbette
S:iş meselesine gelince Zekeriya senden Şahika hanım hakkında geniş araştırma istiyorum.herşeyi yazacak.
Z:tamam,Selim.
Hep birlikte şirketten çıkarlar.Selim Esma’dan önce eve gidip ona yemek hazırlamak ister.Alışveriş yapıp hemen eve gider.tam sofrayı kurmuş,mumları yakmış,ışıkları kapatmıştır ki..Esma içeri girer.’’daha gelmemiş herhalde benim sevgili kocam’’holün ışığı açar,sonra içeri girer.girdiği anda önce masayı sonra Selim’i görür. Ona sarılır.’’senin büyle özelliklerin olduğunu bilmiyordum’’der.
S:eee Bayan Arhan kocanız sizin için herşeyi yapar. Esma onu öper,Selim de onu tutkuyla öper.
S:hadi canım yemeğe der onu sandalyesine oturtur sonra kendi oturur.
Birbirlerine doyumsuzca bakan ikili ymek yemeyi unutmak üzeredir.
Sonra sessizce oturular.O sırada Dmirler gelir.kapıyı açan Selim:aman aman amcasının bir tanecik yeğeni gelmiş, (Birnur ve Demir’e) buyrun
Esma ayaklanmıştır;hoşgeldiniz.
Selim ve Demir yarın ki sürpriz düğünü konuşurken,Birnur ve Esma mutfakta çay hazırlıyordur. Eğlenceli bir geceden sonra Demirler gider ve Selim ve Esma da yatarlar.
Ertesi sabah selim heyecanlıdır.Esma’yı bırakır ve ARC’ye gider. Toplantıdan sonra Selim,Zekeriya veDemirle konuşur
S:Zekeriya Zeynep’i alacağız ve gelinlik beğeneceğiz. Demir sen malikaneyi düzenleyeceksin.Gelinliği aldıktan sonra bizde geleceğiz.Sonra ben Esma’yı almaya gideceğim.ben köşkten çıkarken de basına haber verilecek.
Z ve D:tamam
Zekeriya ,Selim ve Zeynep;Esma’nın düşlerindeki gelinliği almak için çıkmışlardır. Dükkanda gelinlikleri beğenirken Esma arar.
S:çalışıyorum hayatım,ben seni akşam alırım tamam mı?
E:tamam der ve kapatır.
Vee sonunda gelinliği seçerler.
Z:bunu çook beğenecek çünkü bu onun hayallerindeki gelinlik.çok şanslı bir arkadaşım var.
Köşke giderler. Hazırlıkları Demir harika yönetniştir,Binnur da ona yardım etmiştir.
S:herşey tamam.Ben Esma’yı almaya gidiyorum. Medyeye haber verin Zekeriya.
Z:tamam,Selim.
Selim okulun kapısında Esma’yı bekler. Onu görünce arabadan iner, onu öper,arabanın kapısını açıp onu oturtur.
S:hayatım,akşam yemeğini köşkte yiyeceğiz.
E: Selim, niye bana haber vermedin?
S:çünkü bende yeni öğrendim.
Köşke gelmeden önce Selim arabayı durdurur.
E:ne oldu?
Selim bu arada Zekeriya’yı cep tlf.nundan çaldırır;geldiklerini belli etmek için. Sonra Esma’ya dönerek:canım gözünü kapatmak zorundayım bu bir kural der
E:ama niye?
S:hadi hayatım;sanırım sana sürpriz yapacaklar.
E(tatmin olmamış bir şekilde):tamam der.
Selim Esma’nın gözünü bağlar ve arabaya bindirir.köşke giderler.
E:Selim,neler oluyor?
S:birşey yok hayatım der ve köşkün merdivenlerini onun elinden tutarak çıkartır.sonra oradan arka bahçeye götürür.içinden’’herşey istediğim gibi’’diyr geçirir. Onlar bahçeye girdikleri zaman herkes alkışar.
E:Selim ne oluyor?Selim bir şey demez sadece eliyle bağladığı kumaşı çözer.
E(gözünü kırpıştırdıktan sonra):Selim!
S:efendim hayatım?
O sırada Zeynep elinde paketle Esma’nın önüne gelir. Esma :bu ne ki?
S:Bu senin gelinliğin sevgilim ve herkes senin ve benim düğünüm için burada.
E(şaşkın şaşkın):selim!! Der ve sarılır.herkes alkışlar.
S:hadi hayatım gelinliğini giyde gel Zeynep ve birkaç arkadaş sana yardımcı olacak. der Zeynep ile birlikte Esma’yı gönderir. Bu arada kendisi kendi takımını giyer. Ve Esma’da gelinliğini giyer odadan çıkar.
S:harikasın,muhteşemsin veee çooook güzelsin aşkım
E:teşekkür ederim sende çook yakışıklısın. Birlikte bahçeye inerler.Esma gerçekten ilgi odağı olmuştur. Her ikiside bu kadar mutlu olduklarını hatırlamıyorlardır. Gecenin sonunda yaptıkları tango ise herkesi büyülemiştir.misafirleri yollarken herkes ‘’tebrikler Selim bey’’ yada ‘’tebrikler Esma hanım’’ der.Esma Tuğrul hocayıda düğünde görünce şaşırmış ama sevinmiştir.Ama bununda Selim’in bir oyunu olduğunu anlamıştır. Veee en sonunda Selim Esma’yı kucakladığı gibi arabasına atar ve evlerine götürür.Esma: harikasın!!! Seni çook seviyorum der.Selim:bende seni çooook seviyorum.der.
E:Selim,herşey çok güzeldi,beni gafil avladın. Ama çok yorgunum.üzerimi değişmem gerekiyor.der ve yatak odasına girer. Üstünü değişirken Selim odaya girer.
E:kapıya vurulmadan,girilmez Selim Arhan,büyüklerin sana öğretmedi mi?
S(muzipçe):öğrettiler ama burası aynı zamanda benimde odam,yani ikimizin odası.
E(gülmemeye çalışarak):tamam, peki peki der.O sırada üzerini değişmiştir.
Selim tam papyonunu çıkarırken Esma’nın yürüyüşü dikkatini çeker ve hemen ona doğru koşar.Esma bayılıp yere düşmeden yakalar onu......
Yer imleri