Merhaba..
Senarist değişme haberi doğruysa umarım dizi olumlu yönde etkilenir bu değişimden..
Şu ana kadar olan bölümlerde Savaş dışındaki karakterleri yüzeysel olarak işledi senaristler..Süreyya'nın durumu,Fatih'in işi bırakması, Rezzan, Üftade,Ayşen'in saflığı çok yüzeysel geldi bana Savaş ile empati kurarken diğerlerinin neyi neyi niçin yaptığı çok havada kalmış gibi geldi..
Fatih'in doktorluğu bırakması ile ilgili bi flashback izledik ama yeterli gelmedi bana..İlk bölümde Savaş Fatih'in ablasına doktordan haber var mı diye soruyor..Ablası da 'Mecburi hizmeti bitti ama aramadı, köyleri dolaşıyor.' gibi bi cümle kuruyor..Benim anladığım Fatih'in bi süre doktorluk yapmış olduğu,ilk yenilgide bırakmadığı..Daha önce de mutlaka iyi kötü anıları olmuştur..
Süreayya'nın annesinin tavırları,ilgisizlik,aşkının karşılığı olmaması nedenlerinden dolayı mı psikolojisi bozuldu, yoksa başka nedenler de mi var..Bi hastane geçmişi olduğunu biliyoruz..
Rezzan-Üftade çekişmesi sadece cemiyet önünde daha üstün olmak adına bi rekabet mi daha fazlası mı var?
Ata neden bu kadar pasif?Hayatı mutlu geçmemiş anladık da çocuklarıyla hiç ilgilenmemiş mi?Ayşenden uzak kalmış ama Feride ile ilgili bildiği pek bişey de yok.
Yan hikayeler ağır ve yüzeysel ilerliyor sanki..Şimdiki senaristlerin yazdığı Savaş karakterini çok beğeniyorum gel gitleri,değişimi çok güzeldi umarım bozulmaz ama dizinin ilerlemesi için yan hikaye de lazım, Fatih başrollerden biri olmasına rağmen geri plana atıldı ve ben onun hikayesini de merak ediyorum.
Tüm bunları düşününce senarist değişiminin olumlu yönde olacağına inanmak istiyorum..Reytingler de ortada şu an çok kötü değil ama iyi de değil..Beğenerek izlediğim dizinin bitmesini hiç istemem..Bu yüzden bi müdahale gerekiyordu diye düşünüyorum, ya senaristlerin hikayeyi canlandırması ya da değişimi, henüz öyle çok oturmuş bi karakter yok dizi yeni yeni açılmaya başladı..İyi düşünelim iyi olsun..:img-eat:
Geçen bölümün yorumunu yaparken atlamışım..Ayşen işten anlamadığı için yardım etmek isteyen Selim'i dinlemek yerine tüm sorumluluğu ona vermek istiyor..Ata beye sahip olduğu parayı kaybetmeyi önemsemediğini çünkü kendisininmiş gibi hissetmediğini söylüyor..Ben de demek istiyorum ki öyleyse durum daha vahim değil mi?Kendisinin parası gibi hissetmemesini anlayabiliyorum ama madem öyle hissediyor, iyi meleğimiz, her zaman başkasını düşünen kızımız harcadığı parayı kazanmak için uğraşmıyor..Kendisinin olmadığını düşünüyor ama savura savura da harcıyor..Harcasın tabi harcamasın demiyorum hele Feride varken daha çok gider paralar, neyse ki kızımız bayağı zengin..:icon_whis
Benim isteğim Ayşen'in oturup düşünmesi şirkette ya da başka bi yerde kendine uğraş edinmesi lazım, illa çalışması gerekmiyor kursa gidebilir, eğitimine devam edebilir..Şirkette çalışırsa da sadece iki imza atıp patronculuk oynamasını istemem artık kendisini geliştirmek için bişeyler yapmalı..:img-wink:
Yer imleri