İyi geceler,
Seyrettiğim onlarca bölümde birçok duygusal sahne, replik oldu beni etkileyen. Ama içime işleyen bir tanesi Yusuf'un annesinin mezarı başında ,mezarlara bakarak Seher'e' sen de bu evlerden birine gidecek misin teyze? Gidersen beni de götür' demesiydi.
Bir diğeri de Seher'in ıssızlıkta tacize uğrayıp, korku içinde ağlayarak eve gelmesi oldu. Ne kadar yalnız, ne kadar kimsesiz Seher. İnsanın içine dokunuyor. Bu 'yeni Yaman' da Seher în kimsesi olamayacak gibi duruyor.
Kızcağız orada korkudan, çaresizlikten bitmiş, teselli etmeyi bırakın Yaman hala kızı süzme derdinde. Mutfakta bir iki sorgu sualden sonra iyi geceler deyip Seher'i mutfağın ortasında bırakıp gidiyor. Sanki ölüp bittiği kadın birkaç saat öncesinde
tacize uğramamış. Ama Ela cığına yardım etmek için düğün arifesinde olmayan zamanı yaratıyor . Yaman Beyciğim, Seher de geçmişinden biriyle böyle diz dize göz göze oturup kıkırdasaydı, sana hiçbir açıklama yapmadan üstelik ne yapardınız acaba?
Gerçekten de çok haklısınız, yerli dizilerde kadın karakterlere yazılan kıskançlık sahneleri genelde kadının gururunu kırıcı oluyor, hiç hazzetmem ben de. Ama illa ki kıskandıracaklar. İşin ilginç tarafı kadın seyircilerin çoğunluğu da aynı şeyi istiyor.
Zaten kadının kadına ettiğini...
Gelelim Seher'e ... Bu zamana kadar pek dokunmadı bana gerekene gereken cevapları vermemesi falan. Bir keresinde ',beni kimin nasıl gördüğü, bana nasıl davrandığı hiç önemli değil. Benim için önemli olan Yusuf, gerisi teferruat' gibi bir şey demişti
Bu cümlelerinin çok ekmeğini yedi Seher bende. Taa ki Zuhal tarafından boğazlanmayı iki kelamla normalize edene kadar. Bu bölümde de sözleşmeyi imzalatmaya çalışması...Sözleşmeyi eline tutuşturan da kim, 2 gün önce seni boğmaya kalkan Zuhal
Yapmayın Allah aşkına...Kadın karakteri bu kadar aptallaştırmayın. Yaman'ın başlarda yaptıklarından sonra diziyi tamamen bırakmadım ama Seher'i bu şekilde yazmaya devam ederlerse dayanamam. Az buçuk başıma gelecekleri tahmin ediyorum çünkü
Umarım yanılırım, umarım şaşırtırlar bizi. Yine söylüyorum; bu güzel çifte-oyunculara kıyamıyorum çünkü...
Sevgilerimle...
Yer imleri