Eleştirileri dikkate alırlar umarım.. Tamam izlendi edildi de dizinin çok büyük sıkıntıları var.. Çok yere takviye şart; kötülere, iyilere, çekime, oyunculuklaraSenaryo zaten çorba, ikinci sezon sağlam bir kurguyla gelsinler
Sana spoi vermek istemiyorum ama ucundan kıyısından şöyle diyeyim Mazhar karakterini hiç iyi işlemediler. Ki ben oyunculuk olarak en çok Mehmet Kurtuluş'u beğendim.. Hazır o güzel bir oyunculuk sergilemişken Mazhar'ın derinlerine inilebilir, onunla ilgili ayrıntıları işleyebilirlerdi. Çok yüzeysel geçtiler.. Ve sahici de olmadı.. Yazmak için yazmışlar sanki..
O gördüğün sırtına vurma sahnesi var ya o kadar, gerisi yok.. Anlık gösterdiler ve bitti tamam.. Daha önce bahsettiğim Silas sonuçta bir tarikata mensuptu. Yaptıklarının bir amacı vardı. Başka biri tarafından yönlendiriliyordu. Yaptıklarının doğru şeyler olduğunu, yapılması gereken şeyler olduğunu düşünüyordu ama yine de kendini cezalandırıyordu.. Onun bir hikayesi vardı. Tamam ben kafamdan Mazhar'a da Silas gibi bir hikaye uydurabilirim.. Lakin dizi Mazhar'ın hikayesini, nedenlerini, amaçlarını doğru düzgün göstermiyor. Havada bırakıyor.. Veya bizim hayal gücümüze bırakıyor diyeyim..
Başka yapımlardan karakter alarak olmuyor işte.. Aldın madem iyi işle..
Bu karakterlerin yüzeysel islenme konusu bircok Netflix orijinal dizisinde sıkıntı. Neden böyle anlamiyorum. Süreden dolayi olabilir, sezonlarin kisa sürmesinden dolayi olabilir, karakterlere vakit ayiramiyor olabilirler… bunlardan dolayiysa o zaman hic büyük kadroyla ugrasmasinlar kadroyu kücük tutup daha güzel islesinler. Yada biz mi iki bucuk saatlik dizilerde karakterlerin derin islenmesine alistik ve bu yüzden beklentimiz daha yüksek? Umarim ikinci sezona senaryo düzelir diyecegim ama zaten cekilmis bitmis… elestirilerden yola cikarak artik degisiklik yapamazlar ama olur da 3. & 4. sezon cikarsa o zaman elestirileri dikkate alabilirler.
Hayal gücümüze birakma mevzusu da yabanci yapimlarda cok yaygin ya… Örnegin The Good Wife ve uzantisi The Good Fight dizilerinin nerdeyse hicbir bölümü sonuca vararak bitmiyor, konu kapanmiyor, hep acik sonla bitiyor. Son yargiyi seyirciye birakiyorlar… Netflix de böyle olmasini istiyor olabilir.
1x05'i ve 06'yı izledim. 6 yine iyiydi de 5'i hiç beğenmedim.
Hakan'ın tribini anlamak güç. Madem böyle bir görev verilmiş ve ilk başlarda isyan etmişsin ama ardından durumu kabullenmişsin, şimdiki tavrın neyin nesi. Yok habersizce gitmeler yok muhafızlığı ben seçmedim kimse bana karışamaz ayakları. Madem başından beri kabul etmeseydin. Ettin o zaman devamını da getir... Zeynep bu konudaki isyanıyla sonuna kadar haklı. Baktı Hakandan hayır yok duruma kendisi el attı. Dizi başlamadan önce Hakan'ın muhafızlığı kabullenmesi zor olacak denilmişti ama bence işleniş şekli yanlış. Hakan'ın ruh halini daha farklı bir şekilde gösterebilirlerdi, belki o zaman karakteri daha iyi anlardık. Şimdiki tavrına anlam veremiyorum.
Leyla bu aralar en çok dikkatimi çeken karakter.Spoiler İçermektedir
Izlerken ayni şeyi bende düşündüm
Spoiler İçermektedir
Senin yazdığın gibi olsaymış çok daha güzel olurmuş. Dizinin fantastik türünü gösteren bir sahne olabilirdi, animasyona falan bile gerek kalmadan sadece ışık ve ses efektleriyle de güzel birşey yapalirlerdi. Ah bu bütçe yok mu... para olsa daha neler neler yapılırdı kim bilir. Veya yine de yapılmazdı![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri