8.BÖLÜM(DOĞUM GÜNÜ)
Herkes odasına çekilmişdir.Sabah yola çıkacaklarını sanırlar fakat programda bir değişiklik olmuşdur ve yola gece çıkacaklardır.Herkes valizlerini hazırlama telaşına girmişlerdir.Ece pek fazla eşya almadığı için yanına eşyalarını hemen valize yerleştirmişdir.Elvan ise evinde ne kadar kıyafet varsa doldurmuşdur valize.Ece yanında 2 valiz getirken Elvan ve Canan toplam 7 valiz getirmişlerdir.Elvan büyük bir hızla eşyaları toparlamaya çalışır.Canan hala garson peşinde olduğu için annesinin valizlerinide Elvan toplamaktadır.Elvan her şeyi hazırlamışdır.Aşşağı iner görevlilerde valizleri götürür.Otobüs aşşağıda beklemektedir.Hava biraz bulutludur.
Herkes tek tek aşşağı gelir ve hava soğuk olduğu için gelen otobüse biner hemen.Elvan da arabaya binmişdir.En son Ece ve Efe de otobüse biner.Otobüs hareket etmişdir.Ece Elvana annesini sorar.Elvan”ne biliyim o daha binmedimi” der.Ece paniklemişdi.Otobüs geri dönmüşdür otee gidiyorlardır.Bu sırada Canan bir garsona kafayı takmışdır.Garson en sonunda”hanımefendi bırakın artık peşimi sizin yüzünüzden işimden olucam”der. Ve Cananı bayağı bir tersler.Cananda “bende bizimkilerin yanına gideyim “der.Etrafına bakınır ama kimseyi göremez .Hemen Ecenin odasına gider ordada kimse yokdur.Hemen kendi odasına da gider ordada kimse yokdur valizlerinide bulamayınca gittiklerini alamışdır.
Kendi kendine derki”en iyisi ben onların gelmesini bekliyim aşşağıda, ama oturmiyim boş duranı allah sevmezmiş dimi”der.Ve otelin barına gider.Canan bu seferde barmene vurulmuşdur.Oturur barmenin karşısına, içmeye başlar.Canan iki kadeh içdikden sonra sarhoş olmuşdur.Barmenin peşini bırakmaz.Sarhoş olduğu için ayakda duramaz.Efe Ece Tarık ve Elvan otobüsden inmiş hemen otele girip annelerini ararlar.Yağmur başlamışdır.Dördü beraber aramaktadır Cananı otelin barına girdiklerinde barmenin karşısında görünce şok olurlar Cananın yanına giderler.Cananı ayağa kaldırmaya çalışırlar ama o kadar sarhoşdurki ayakda bile duramaz.
Ece Efe ve Tarık Cananı otobüse götürürler.Elvan arkalarından bağırır”ablacım bekleyin ben cep telelimi alıp geliyorum”der.Ece ile Efe de fırsat bu fırsat hemen yoldan geçen bir kamyonu durdururlar fakat kamyonda başkalarıda vardır o yüzden kasaya binmek zorunda kalırlar.Tarık gittiklerini görür fakat bir şey demez çünkü Elvanla başbaşa kalacakdır.
Canan etkisiz elemandır çünkü sarhoşdur.JJJElvan telefonunu almış gelmiş otobüse binmişdir.Canan iki koltuğuda kaplamışdır.Elvanda boş yer olmadığı için mecbur Tarık’ın yanına oturur.Elvan ablasını ve Efeyi otobüsde göremeyince Tarık’a sorar.Tarık “kızım onlar şimdi kamyonun kasasında romantizim yapıyorlar sen uyu burda “der.Elvan çıldırmışdır.Birden şimşek çakınca Elvan korkmuş ve o korkuyla Tarık’a sarılmışdır.Tarık da fırsat bu fırsat sarılmışdır Elvan’a.Tarık Elvanı bırakmaz sımsıkı sarılmışdır.Elvan şimşekden, gök gürlemesinden çok korktuğu için Tarık’ı bırakamaz.
Ece ile Efe kamyonun kasasına birbirlerine sarılmış gitmektedirler.Kamyonda Gaziantep’e gitmektedir.Yağmur hızlanmışdır bu yüzden Efe kamyonun brandasını kapatır.Birbirlerine sarılırlar v mucuk mucuk....(anlarsınız işde gerisini)JJJMerhaba Hanım Tarık’ı arar Tarık Gaziantep’e gittiklerini Ece ile Efenin kamyonla gitiklerini söyler.Merhaba hanım Haşim beyi yatağından kaldırır “kalk Haşim kalk uyumanın sırası değil oğlumuz elden gidiyo kamyon kasalarında gidiyo Gazianteplere”der.Haşim uyanmışdır.Merhaba hanım valizleri hazırlamaya başlamışdır bile.Her şeyi hazırlamışlardır arabaları çalışmadığı için otobüsle gideceklerdir.Garaja giderler.Fakat Gaziantep otobüsü saat 4.00 da kalkacakdır.Daha otobüsün kalkmasına 2 saat vardır.Mecbur beklerler.
Bu arada bizimkilerin olduğu otobüs sabah saat 6.00 gibi gaziantep de olacakdır.Otobüsdekilerin çoğu uyumuşdur.Canan yavaş yavaş kendine gelmeye başlamışdır.Elvan annesinin yanına geçmişdir.Canan Elvana”kızım nolur durdur otobüsü nolur”der.Elvan “niye annecim noldu”der.Canan “kızım hemen bir nöbetçi estetikçi bulmamız lazım nolmuş benim yüzüme her tarafım sarkmış”der.Elvan kahkaya boğulmuşdur.Elvanın gülmesiyle herkes uyanmışdır Elvana ters ters bakmaya başlamışlardır.Elvan hemen annesine döner”annecim saçmalama eczanemi bu nöbetçi estetikçimi olur.Hem ben televizyonda gördüm gece yapılan botoxlar bir işe yaramıyormuş”der.Annesi bu yalanı hemen yutar.”O zaman oraya gidince hemen bir estetikçi bulalım ben bu yüzle medyanın karşısına nasıl çıkarım”der.
Efe ile Ece ise otobüsden kaçtıklarına bir yandan pişman olmuşlar bir yandan sevinmişlerdir. Sevinmişlerdir çünkü az bile olsa başbaşa kalmışlardır.Pişman olmuşladır çünkü çok üşümüşleridr.Bütün bir yol boyunca biribrlerine sarılmışlardır.Kamyon Gaziantep’e gelmişdir.Bizimkiler bir otele giderler orda kalırlar.Sabah diğerleriin olduğu otele gideceklerdir.Efe ve Ece farklı odalarda kalırlar.Elvanlarda en sonunda otele varmışlardır.Bu sırada Merhaba hanım ve Haşim beylerin otobüsüde yola çıkmışdır çokdan.
Bu arada turnedeki kızlardan olan Fulya’nın doğum günüdür.Fulya İzmirli olduğu için doğum gününü İzmirde kutlamak istemişlerdir fakat yola erken çıktıkları çin kutlayamamışlardır
Yer imleri