ipekaziz Nickli Üyeden Alıntı
Sevgili mimoza
Dilara neden ayrılmak istedi? Çünkü Adem’e defalarca hakverdi, evliliğini kurtarmak için onca çabaya girdi, hatta şiddete bile maruz kaldı, ama hep affetti...bir kere daha, bir kere daha diye diye Adem’i her zaman sevdi....Kayınvalidesinin yaptıklarını anlatmaya gerek bile yok
Ve en sonunda Adem’in Boran’lara attığı o devasa kazık Dilara’nın sabrını taşırdı
Sonuçta bakılınca Dilara, Adem’i çok kıymetli Boran ailesine verdiği zarardan ötürü terk etmiş gibi görünse de aslında Dilara’nın bunca zaman hoş gördüğü onlarca Adem hatasından bu en sonuncusunun bardağı taşıran damla olması ile alakalı
Yani Dilara sabrı tükendiği için Adem’i silmeye kalkıştı...yoksa Boran’lara zarar verdi diye değil..o sadece sonuncu hatasıydı ve onlara denk geldi
Diğer yandan hamileliğini saklaması..-ki bence bu çok büyük bir yanlışıdır. Lakin bir anne olarak bende O’nun yerinde olsam, o derece psikopat ve arızalı bir adamın çocuğuma zarar vermesi ihtimali karşısında sağlıklı, bilinçli ve sağduyulu davranamayabilirdim
Haydi onu geçelim ve bu konuda Dilara’yı yüzde yüz hatalı sayalım...yahu bir hata yapma hakkı da bu kızın oluversin yaaa..... Adem’in onlarca yanlışına karşılık
Süreyya ve Sanem’i, ama özellikle Süreyya’yı görecek gözüm yok
Ben söyleyecektim, aslında yeni öğrenmiştim, ık bık cartcurt , hamileydin, hassastın falan beni kesmez
Daha önce de demiştim, her zaman da söyleyeceğim : Süreyya,Dilara’ya, Dilara’nın Süreyya’ya yardımcı ve destek olduğu kadar destek olmadı hiç bir zaman....Süreyya’nın dertleri hep daha ön plandaydı ve Dilara aslında hep yanlızdı
O kadar iyi anlıyorum ki O’nu....”ben sizin hayatınızda yancıyım” dedi yaaa....inanın hep izlerken hissettiğim şeyi aniden dillendiriverdi Dilara ve ben “evet, evet, aynen öyle” dedim ekran karşısında
Adem’i silmesi, sonra bebek yüzünden yeniden Adem’e karşı affedici, acaba bu kez olur mu? kafasıyla davranması kadar da doğal ve anlaşıılır bir şey yok bence
Adem’in tek kabul edilebilir tarafı Güneş’i Dilara’ya kendisinin söylemesidir...başkasından duymasına mahal vermedi....aferin....ama ya Dilara’nın yaraları...ona ne diyeceğiz?
O kız taaa çocukluğundan beri yanlız ve çaresiz....annesi bile şiddet uygulamış ama Dilara hayatındaki tüm insanlara her zaman sağ yanağını uzatmış....hep bir şans daha vermiş....kimbilir belki de tek hatası budur.....bu derece affedici ve toleranslı davranırsanız insanların size “nasılsa affeder, bir kazık daha atayım bakayım” demesine izin vermiş imkan sağlamış olursunuz
Güneş’e gelince....evet ben de Güneş’e üzülüyorum....ama Dilara’ya üzüldüğüm kadar değil
Sözümün özü şudur : Çevresindeki herkesin Dilara’ya koskocaman birer özür borcu var. Ve bu özürler bir daha aynı hatalar tekrarlanmayacak şekilde adam gibi dilenmedikçe ben Dilara için sevinemem, mutlu olamam
Ayrıca Dilara tek başına bir bebeği büyütmenin zorluklarından ürktüğü için falan değil, hem Adem, hem de kendisi babasız büyüdükleri için aynı durumu kendi bebeğine yaşatmak istemediği için Adem’e bir şans daha vermeyi düşündü fikrimce...dahası Adem’e aşkı yeniden depreşmedi....hiç bitmemişti ki
Yer imleri