Doğumdan sonra televizyona ara vereceğim
Oyunculuğu ve evliliğiyle sürekli eleştirilen Tamer Karadağlı, şu sıralar iki filmiyle gündemde. Biri vizyondaki ''Beyza'nın Kadınları'' diğeri Hollywood yapımı ''Living and Dying.'' Hiçbir eleştiriyi ciddiye almadığını anlatan oyuncu, heyecanla Zeyno bebeğin doğacağı günü beklediğini söylüyor.
Yeni sinema filminiz Beyza'nın Kadınları'ndan başlayalım. Nasıl bir film oldu size göre?
Oyunun başrol oyuncusu olarak çok güzel bir film oldu. Zaten çok güzel bir senaryosu olduğu için bu filmi kabul ettim. Türüne daha önce Türkiye'de çok rastlamadım. Polisiye gerilim tarzında filmler çok fazla yapılmıyor. Filmde seri cinayetleri araştıran Komiser Fatih'i canlandırıyorum. Herkes kendi filmini beğenir, ona inanır. Filmin çok farklı bir senaryosu var. Eğer senaryo doğru kurgulanmış ve doğru çekilmişse, bizler oyuncu olarak rollerimizi doğru yorumlamışsak film izleyicisiyle buluşur.
Seri cinayetleri araştıran bir polisi canlandırıyorsunuz. Böyle bir rol için nasıl hazırlandınız?
Hangi rolü oynayacaksam zaten o hazırlık süresini kendi içimde yaşıyorum bir oyuncu olarak. Kendi içimde belli bir dramatoloji çalışması yapıyorum. Oynadığım karakter bir cinayet masası polisi olduğu için onların nasıl çalıştığını gözlemledim. Kendi aralarında kullandığı ifadeler, terimler neler, sonuçta onlar silahla yaşıyorlar bununla ilgili çalışmalar yaptım. Bütün bu gözlemleri yaparken bu konuda teknolojik olarak çok ileride olduğumuzu gördüm. Suçlular kesinlikle şans eseri yakalanmıyorlar. Şapkanın içindeki minicik bir kıldan bile suçluyu bulabiliyorlar. İnanılmaz tekniklerle gerçekten müthiş çalışıyorlar. Gerçekten çok etkileyici. Benim için çok da faydalı oldu bunlar. Polis arkadaşlarım olduğu için polisleri inceleme imkanım oldu. Cinayet masası komiserleriyle konuştum. Ben ödevimi iyi yaptığıma inanıyorum. Polisler seyrettiği zaman da umarım onlara inandırıcı gelir.
Beyza'nın Kadınları'nın yanı sıra şu sıralar Hollywood yapımı bir film olan Living and Dying'te rol aldınız. Nasıl bir film bu? Siz projeye nasıl dahil oldunuz?
Amerika'da bir sinema filminde rol almak benim için çok güzel bir deneyimdi. Filmin çekimleri geçen ay bitti. Şu an post prodüksiyon aşamasında. Filmde bir işadamını canlandırıyorum. İş yerim soyuluyor ve ben de paramı geri almak için mücadele ediyorum. Hikaye bu şekilde başlıyor. Proje bana Elif Dağdeviren vasıtasıyla geldi. New Films International Films?ten Türkiye?ye benimle görüşmeye geldiler. Elif Hanım da bizimle beraberdi. Böyle bir rol olduğunu, ilgilenip ilgilenmeyeceğimi sordular. Ben de tabii ki ilgilendiğimi söyledim.
![]()
Yer imleri