Bugüne kadar beni en çok etkileyen Kavak Yelleri bölümüydü. İlk defa bir bölümünü bu kadar beğendim, hissedebildim.
Bölümün başındaki sahneye bakarsak Tayfun'un Aslı'ya " Sen ne bildiğini sanıyorsun" tarzında ayar çekmesine bayıldım. Haftalardır seyircinin Aslı hanım kızımıza söylemek istedikleri Tayfun'un ağzndan dökülmüştür. Evet Aslı o işler öyle iki makale okumakla dergi karıştırmakla olmaz :kahve
Güven ve Aslı doktordan çıktıktan sonra, hatta ve hatta Tayfun Aslı'ya "kendinizi alıştırsanız iyi edersiniz" dediği anda bile Aslı'nın kendini kaybetmesini bekledim, içinde bir umut vardı hani geçen bölüm o yüzden kötüydü tepkileri, şimdi adam sana resmen ölücek hazırlan diyo, Aslı'nın yüzünde hala 10 üzerinden 4lük bir "hüzün" ifadesi. Üzüntü bile değil. Bu bölüm herkesin oyunculuğu beni etkiledi. Deniz, Mine, Atakan... Ama gözlerimin dolmasına engel olamadığım iki kişi vardı. Efe ve annesi. Bu kadar mı gerçekçi oynanır, bu kadar mı hissettirilir ya? Dağhan sen nesin? O nasıl ağlamaktı hastane odasında? İçim gitti gerçekten ilk defa bu kadar etkileniyorum bir performanstan, belki bölümün hüzünlü havasının da etkisi vardı ama Dağhan seni ne kadar tebrik etseler azdır.Mükemmeldin!
Pelin Karahan!! Yahu ameliyattan önce, en duygusal sahnede bile Efe katıla katıla ağlarken, milletin gözünden şapır şapır yaşlar akarken Pelinden bir tane bile akmaz mı ya! Yok artık dedim.Millet ekran karşısında gözyaşlarını sel ederken onun ıkına sıkıla sadece gözlerinde bir bulut oluşturablmesi bütün duyguyu alıp götürdü :img-hyste Sevgilisisin sen bu adamın, en can alıcı noktalarda bile gözlerin dolmaktan ileri gidemedin. Yüzünde üzüntü değil -hüzün- vardı sadece. Diğer kişiler bana acılarını ne kadar hissettirdiyse Pelin'e her baktığımda diziden koptum, bu ne zorlamadır dedim. Efe'nin öldüğü anda bile. Onu uğurlarken bile... Pelin bana sadece zar zor gözleri dolmuş halini yapmayı becerebilmiş geldi. Bu kız ilk sezon böylemiydi? Efe ölüyo ya ölüyo bu ne hissizlik. Bu bölümden sonra da karar veridm Pelin'in dizide en başarısız oyuncu(!) olduğuna.
Herkesin yazdığı gibi benimde dikkatimi çekti. Narkoz almış bir insanın tekrar nasıl gözleri açılabilir? Ya bu büyük bi mantık hatası, ya da Aslı'nın rüyası, hayali gibi bir şey. Zaten o ameliyat kapısının aniden açılmasıyla ilk başta hayal mi yoksa dedim... Herkes var Aslı yoktu kesin Aslı hayal ediyo dedim... Sonra meğer üst kattaymış... Ama bu olay ipucu da verir gibi sanki. Bir sonraki bölümde görücez bakalım.
Güven'in ağlamamasına şaşırmadım. Efe yakını olsa da çok samimi değillerdi, hatta biyerde rakiptiler ama en azından o ortamda bi gözleri dolardı insanın... Ama ben burdan Güven'den kasti olarak ağlamamasının istendiğini çıkardım. Gözümüze sokmak istemişler.
Aslı Enver yine harikaydı. Süper ingilizce diyaloglarıyla (Pelin Karahandan da bir " when?" den fazlasını bekledik olmadı... ), mimikleriyle, ağlamasıyla, bebek tekma attığı sırada" ay çok garip yaa" gibi gerçekçi tepkileriyle... :img-eat:
Efe Güven'in kulağına ne söyledi acaba? "Aslı'ya iyi bak, onu mutlu et" falan mı dedi? Yoksa" Bu ölüm bir kandırmaca, oyun" tarzı birşey mi? Öyle olsa Güven'in tepkisinden anlardık, ama Deniz ne dediğini sorduğunda da başka bir şey söyledi. Belki doğruysa birkaç bölüm sonra gerçeği söyler.
Dikkatimi çeken bir nokta daha Efe'nin cansız bedenini ameliyathaneden çıkarırlarken neden kimse oturduğu yerden bi kalkmadı? İnandırıcı gelmedi pek. Bari annesi kalkıp bi sarılmaya çalışsaydı yüzünü açsaydı götürmeyin vs diye haykırsaydı... Oturduğu yerde ağladı ilginçtir. Metin keşke doktor çıktığında kulakarını tıkasaydı söyleme, hayır, yok diye haykırsaydı ağlasaydı... Bari en yakınlar Aslı gibi donuk tepkiler vermeseydi.
Beyninden ameliyat olacak bir hastanın kafasına neden bone geçirirsiniz anlamadım ki neresinden ameliyat olacak bu adam? Yada orman gibi saçlarla mı olacaktı?
Peki bundan sonra ne olacak? Genel itibariyle etkilendiğim bir bölüm olduğu için son anlarda kurtulsaydı Efe ya bile dedim. Çok üzüldüm çünkü. Belki rüya çıkar. Değilse başımız sağolsun. Ben bu milletin paralarının nasıl geri geleceğini kara kara düşünüyorum şimdi. 2 milyon ne demek yahu! Cin Lerzan bu konuda çok kötü yanılmışsın alacağın olsun.
Mezarlık çekimleri olmuş diyorlar. Bölümün ortalarında zaman atlaması yapsınlar en iyisi. Aslı'nın tımarhanedeki görüntülerini görmek istiyorum :img-hyste
Yer imleri