Sevgili elmasemel, kuzdilzedelerin arasına hoşgeldin:)
Benim bir karakterde en tahammül edemediğim şey üstten bakması, aynaya bakmaması. Dila, adil olmaya çalışıyorum dedi durdu. Ne vakit gördük adil olmaya çalıştığını? Sevdiklerini korumaya çalıştığı doğrudur. Ama bir adamı iftira ederek hapse tıktılar. Bu suçlarını itiraf etmeden nasıl adil olabilirler? Cebecilere gidip boynumuz kıldan ince deyip diz çökmeden o Dila nasıl adil olabilir? Bunları yapsın demiyorum yanlış anlaşılmasın. Adaletin kılıcı olmak zorunda falan değil. Ama öyleymiş gibi konuşmasın. Çok itici oluyor. Ben onu herkese bizim suçumuz, borcumuz diye ayar verirken seviyordum:) Yani bu bölüm izlediğim Dila'ya ne söylesem az. Ona güvenmiyorum. E Kuzgun desek onun da affedici tarafına güvenmek çok zorBu böyle nereye gidecek bilmiyorum.
Bu arada aklıma geldi. Senaristlerin önceki dizisi Kara Sevda'da da esas oğlan Kemal ispitçi ve doğrucu davut bir şeydi beni hasta etmişti. Esas kız, kardeşinin işlediği cinayetle tehdit ediliyordu. O yüzden evlenmişti zalimin biriyle. Esas oğlan bunu öğrendi sustu. Kız, ikiz kardeşim hapse girerse ölürüm dediği için. Buraya kadar ok. Ama sonra ne oldu? Kartal gibi Kemal'in kardeşi de esas oğlanın intikam sevdasındaki kötü adamların piyonu oldu. İstemeden katil oldu. Peki Kemal ne yaptı? Kardeşini ispitledi polise. Yeminle! Doğru olanı yapmış. Huleyn sevdiceğinin kardeşine sustun kendi kardeşine neden konuştun? Diziyi izlemeyi o ara bırakmıştım şimdi Dila'nin jurnalciliğiyle bir dejavu yaşadım. Demem o ki, senaristler şu an harika, adalet savaşçısı bir Dila yazdıklarını düşünüyorlar. Kimse arkasından bir sürpriz çıkacak meğer Dila böyle yapıyormuş denecek sanmasın. İçinizde boşa ümit yeşertmeyin arkadaşlarım. Onu bu jurnalci haliyle sevmeye çalışacağız
Şimdi benim güzel bajım, kendi ellerimle ateşe attığım can forumdaşımError vermekte çok haklısın. Ben artık Dila'nın kabahatlerini geçtim, acaba hiç ikisinin birbirine bizim de onlara güvendiğimizi görecek miyiz diye endişeliyim. Bir bölümcük olsun yaşanacak mı böyle bir şey?
Şimdi matematik olarak, sebeplerini şunu bunu düşünmeden baktığımızda, ilk 8 bölüm Dila'yı kullanan, ona Bilgin malikanesine girmek için yanaşan bir Kuzgun vardı. O Kuzgun ne kendi sevdasının farkındaydı ne de ne yaparsa yapsın Dİla'nın ona olan sevgisinin. Hepsini vicdan, merhamet, suçluluk falan sanıyordu. O Kuzgun hep kurban edilmişti. Biri kendisini onun için kurban edince kalbi şok yediÖncesinde beni hasta etmiyor değildi
Sonraki 8 bölüm sürmeyeceğini umuyorum ama işte yeni Dila da Kuzgun'u kullanıyor, bilgi için yanaşıyor. Onunkini bin beter yapan Kuzgun'a karşı başkalarıyla bir olmuş gibi olması. Kuzgun ne yapsa yine ikisinin arasında yaşanıyordu. Kuzgun'un amacı Dila'ya zarar vermek değildi ama onu bir araç gibi kullandı. Dila ise Kuzgun'a zarar vermek isteyenlerle işbirliği yapıyor. O yüzden bu sadece onun Kuzgun'a olan sevgisini değil karakterini de sorgulamamıza neden oluyor. Ama tabi şu da var Kuzgun başkasından intikam peşindeydi Dila direk Kuzgun'dan intikam peşindeDila da sevildiğine inanmıyor. Kuzgun ne yapıyorsa suçluluktan, vicdandan yapıyor vs sanıyor. Dila'nın da Kuzgun'un aşkına inanması zor bu noktada. Onu inandıracak şey ne olacak? Kuzgun'un yumuşak karnı kurban edilmekti. Oradan vurdu Dila onu. Kendini kurban ederek. Peki Dila'nın yumuşak karnı ne? Yalnızlık olabilir mi? Düğün sahnesinde de Kuzgun asırlık yalnızlığına benimle son verdi dedi:) Ama yani Kuzgun ne yapacak da Dila bu adam beni seviyor asla yalnız bırakmaz diyecek? Öyle bir şey mi olacak? Kız bunun için mi evsiz barksız kaldı?:) Sonuçta kurban edilmek konusunda keskin bir şey yaşanabilir de yalnızlık öyle bir mevzu değil. Başka ne olabilir? Dila, Kuzgun ne yaparsa hayatta kimse benim için bunu yapmadı diyebilir? Ne yaparsa güvenir, inanır? Gerçi mafya terzi dede bilge Derviş Behram Adıvar Cevheri'nin bir lafı var. Birbiriniz kaç kere ölmeniz gerekiyorsa öleceksiniz demişti. Bu durumda Kuzgun da bir kurşun yer. Ya da onun için farklı bir enstantane yazılır. Öncesinde uyarı gelir. Biri birini şu şekilde kurtarırsa anlamı şudur diye
Ay sinirlerim bozuluyor ya
![]()
Ferman, Yusuf mu? Yani koskoca Kuzgun'un babasına o metalik ses be kötü repliklerle giriş yaptırdılarsa yazıklar olsunAyrıca Yusuf neden babasını öldürtmek gibi aşırı derecede pis bir işi oğluna yıkıyor? Ailesini çirkin işlerine alet edecekse bunca sene niye bir el uzatmamış? Ayrıca Bora'ya destek verdi silahlı saldırı için. Oğlunu öldürmesine izin mi verdi yani? Ya da riske atmasına? Kabul edilebilemez:) Kudret Ferman'ın adamı çıkar mı? Bilemedim. Ama şidi aklıma geldi, asıl akıllı tehlikeli düşman Şermin:) Dila çakallık etti o adamı yakaladı sanıyor. Şermin yakalattı bilerek kesin. Çocuğa bak şimdi beni dinle şöyle yapacaksın dedi ne dediğini göstermediler ertesi sahnede yakalandı. Kesin bilerek kumpas. Zaten Dila'ya patladı. Şermin Kuzgun'a gösterse bu kadar etkili olmazdı. Aptalsın Dila. Kendini uyanık sanıyorsun. Her konuda farkındalığın düşük
Beni illet ettin Dilaaa. Ne .çok sevmiştim oysa ben seni. Burcu'm Bircik'im isyan et. Ben bu ispitçiyi oynamam insan gibi yazın de
Bir de artık öpüşür gibi olup öpüşmedikleri fragmanlar önizlemeler çekmeye utanın ya. Yeter yani. İzlemeyen biri olsam gülerim bu ne dizisi acaba Hint mi falan derim? Her fragmana bölümün son sahnesini de koymayın. Çok saçma. Ben mi diyeceğim bunları size insan hayret ediyor
Şu ikisini öpüştürün, tüm dünyaya karşı ikimiziz yapın. Dila Kuzgun'u asla kurban etmesin. Kuzgun Dila'yı asla yalnız bırakmasın.
Peki sizce niye gidip kayınvalidede yatıya kalmışlar? Sokakta kaldılar diye mi? Çok saçma otele gidin:) Kuzgun dün ayaklarını sürüye sürüye girdiği eve yatıya gitme seviyesine nasıl geldi?
Yer imleri