Öncelikle şunu söylemek istiyorum; efektler git gide kötüleşmeye başladı. Büyük Ejderha bile, Aithusa'nın yanında daha gerçekçi kalıyor. Bunun dışında Diamair'in o hali. Günümüz teknolojisi ile daha gerçekçi olabilirdi. Düşük bütçe ile çekilen Doctor Who'da bile daha gerçekçi şeyler görmüşümdür. Neyse...
Bu sezonu her ne kadar sevmesem de anahtar bir sezon olduğunu düşünüyorum. Her şeyin başlangıcı bu sezonda olacak gibi bir his var içimde.
Mordred karakterini açıkçası çok sevdim ama karakteri tam olarak okunuyor gibi. Hani, bilmiyorum diğer izleyiciler ne düşünüyor ama ihanet edeceği belli gibi. Efsaneye göre gideceklerse tabii.
Bu arada Diamair'in söylediği, Arthur'un lanetinin kendisi olduğu... Merlin ile Diamair konuşunca aklıma acaba Arthur büyücülere kötü bir şey yapacakta Mordred onu öldürmek zorunda mı kalacak diye bir düşünce yerleşti. Hatta, 5x3'ün fragmanında ki hayalet gerçekten de Uther ise dediğim düşünce güçlenebilir. Yinede bilmiyorum, Arthur'u ölümcül bir şekilde yaralayan Mordred'in kişisel ve Morgana doldurması olan nefretinden dolayıda olabilir.
Bu sezondan fazla bir beklentim yok. Dizi bir türlü ilerleyemedi, ona üzülüyorum. Daha çok kötüleşmeden sezon yarısına kadar bir şeyleri değiştirseler çok güzel olur ama sanmıyorum.
Bir sonraki bölümü de çok saçma buldum. Ara bölüm gibi yapmışlar ama beş sezondur çok saçma bölümlerde izledik, artık ciddileşse hiç fena olmazdı hani.
Kişisel yorumlarım bu kadar, herkese iyi forumlar...
Yer imleri