Geçen sezonun kendisinden en çok söz ettiren, en çok izlenilen dizilerinden birinin senaristliğine Erkan Birgören getirildi demek

Ülkenin en kötü, en iş bilmez, en karakter yazamaz, en olay kurgulayamaz senaristlerinden biri getirildi demek

Adam rahat rahat berbat senaryolar yazar tabii nasıl olsa kolaylıkla yeni bir iş bulabiliyor.. Bu vasıfsızlıkla bile ülkenin en çok izlenilen dizilerinden birinin başına getiriliyorsa ohh niye uğraşsın ki kalite için, başarı için.. Elbette bu şekilde iyi bir senaryoya kafa yormak yerine bisküvisini çaya batırıp millete twitterda nasıl ahkam kessem diye düşünür..
Sektörün hali içler acısı.. Yapımcılar, kanallar hepsi bu sektörü mahvetti.. Ama maalesef sektördeki en büyük defo senarist kesimde.. Bu konuda o kadar açık var ki doğru düzgün bir senarist bulamayıp Erkan Birgören'e bile razı oluyorlar demek ki..
Açıkçası bu dizinin eski senaristlerini de beğenmiyordum.. Diziye bütünüyle hakim değilim, her bölümünü izlemedim.. Lakin Karadenizli olduğumuz için anne-babam merak edip izlediler, beni de izlemeye birazcık mahkum ettiler sağ olsunlar.. Ama en sonunda dayanamayıp kapattım onlara da izletmedim

Sinir bozucu, psikolojiyi harap edici bir senaryoya sahipti.. Sürekli kötünün kazandığı, iyilerin aptallıklarını ve yenilmişliklerini izleyip durduğumuz bir diziydi.. Bu tarz dizilerden de hiç hoşlanmam.. Kafayı yiyerek izlersin, seni yıpratır.. Senaristler, senaryo sıkıntısı yaşamayalım, sonra tıkanmayalım diye iyilere bir türlü gün yüzü göstermezler, habire başlarına bir bela getirirler, iyilerin işleri hep ters gider, finalde de mutlu olurlarsa olurlar işte.. Bu süreç boyunca da bol bol kötülerin kazanmasını, onların pis sırıtışlarını, onların muhteşem zekalarını izlemek zorunda kalırız.. İyiler de hep saf ve beceriksizdirler, aptaldırlar, çabuk kandırılırlar.. İşte benim için bu dizi böyle bir diziydi.. O yüzden senaristleri için de başarılı diyemeyeceğim..
Lakin yerlerine de getirile getirile daha da muhteşem bir senarist getirilmiş

Şakaysa komik değil şaka değilse çok komik sözü buraya cuk oturur zannımca

EB akıllanmıştır belki diyeceğim ama hiç sanmıyorum.. İlk olarak kadın karakterlerin ruhuna el fatiha.. Kurguydu, devamlılıktı, mantıktı unutun.. Kafasına göre bir şey yazar, kafasına göre bitirir, neyi niye yazdığını unutur gibi gibi.. İyilerden zaten bir cacık olmaz da kötüler onlardan da beter olur.. Çünkü hiç kaliteli kötü yazamaz, onlara doğru düzgün bir senaryo yazamaz.. Yani işin özü şu ki
''yazamaz''..
Benim naçizane tavsiyem dizinin sevenleri yol yakınken yapımcıya baskı yapsın EB'nin değişmesini sağlasın yoksa işler yaş..
EK: Yaa aklıma geldi dizinin en sevdiğim karakteri Asiye idi.. EB bizim tatlı Asiye'yi mahveder

Ya vasıfsız biri yapar ya çirkef ya da saftorik oyy dağlar oyy

Yer imleri