Açılın Serkan Bolat'ı savunmaya geldim
Serkan'ın aşk itirafına Eda'nın inanmaması gereken hiçbir durum olduğunu düşünmüyorum. Öncelikle Serkan ne kadar yalancıysa Eda da o kadar yalancı.. Serkan'ın şu zamana kadar yalan söylediği mevzu Eda ile nişanlı olduklarını söylemesiydi. Bunun dışında Serkan genel olarak insanlara yalan söyleyen biri değil.. Eda'ya yalan söylemiyor, Selin'e de Eda mevzusu dışında yalan söylemiyor. Duygularıyla ilgili kimseyi kandırmışlığı yok, Eda da bunu biliyor. Hiçbir zaman Eda'ya Selin'e aşığım demedi ya da Selin'e sana aşığım, sensiz yapamıyorum, biz beraber olmayız demedi.. Eda'ya en başından beri Selin'le Ferit evlenmemeli, Ferit'e güvenmiyorum, onları ayırmalıyız minvalinde şeyler söylüyor. Selin'e de seni istiyorum demiyor çünkü zaten Selin'i istediği yok.. Aslında Selin'le Ferit'i gayet kolay ayırabilir. Selin seni seviyorum, bana dön dese, Selin ona döner ve yine onu oyalamaya devam edebilir. Onun Ferit'le arasını iyice açtıktan sonra ondan ayrılabilir. Ama bunu yapmıyor. Eda ile günlerdir numaradan sevgilicilik oynuyorlar ama (tabii ne kadar numara olduğu tartışılı) direkt Serkan'ın etkili bir hamle yapmışlığı yok.. Tek istediği onlar ayrılsın ama bunun için de Selin'e numaradan ilgi göstermiyor.
Eda açısından baktığımda; karşısında eski sevgilisinin şimdiki nişanlısından ayrılmasını isteyen biri var. Onların ayrılmasını istediğini açık bir şekilde söylemiş ama hiçbir zaman eski sevgilisi için onu çok seviyorum, onu unutamıyorum tarzı sevgi, aşk sözcükleri kullanmamış.. Aynı zamanda bu kişi eski sevgilisi için 'umurumda değil' ifadesini kullanan birisi.. Eda Serkan'ın Selin'le ilgili mantıken uygunsun ifadesini kullandığını biliyor ama buna rağmen ben senin için mantıklı değilim, mantığına uygun olan kişiye seç diyor, bir nevi onu Ferit'e yönlendiriyor. Eda bunları duydu. Eda'nın 'Serkan Selin'e aşık' diyebileceği hiçbir şey yok elinde..
Daha önce ne Selin için ne de başka bir kadın için aşk, sevgi cümleleri duymadığı Serkan'dan 'sana deli gibi aşık oldum' cümlesini işitiyor Eda.. Eda, bizim bölümler boyunca izleyip gördüğümüz Serkan'ın bu itirafını ciddiye almalı.. Serkan'ın ağzından bu sözler döküldüyse eğer demek ki çok yoğun şeyler yaşıyor. Eda artık Serkan'ı baya tanıdı, bunu bilmeli.. Diyelim ki Serkan kandırmak istedi Eda'yı.. Niye ona aşk itirafı yaparak onu kandırsın ki? Eda bunları düşünmeli.. Ha nedir acaba Serkan bana aşık olduğunu mu sanıyor diye düşünebilir, buna biraz sıcak bakabilirim.. Serkan aşktan meşkten uzak biri, günlerdir de Eda'yla beraberler, acaba sürekli beraberiz bana çok alıştı da bana aşık olduğunu mu sanıyor diye sorgulayabilir ilk aşamada.. Bazen insan kendisine mucizevi gelen bir şeye inanmakta zorluk yaşayabilir. Ama çıkıp da Serkan'ın duygularını küçümserse, sen beni kandırıyorsun, sen kimseyi sevemezsin tarzında şeyler söylerse Serkan'a haksızlık yapmış olur.
“Benimle Selin’i bir araya getirdin, görevini tamamladın” cümlesinde ise Serkan adına bence hiçbir sıkıntı yok.. Eda'ya çok sağ ol Eda'cım, sana minnettarım, Selin'le beni kavuşturdun tarzında söylemiş olduğu bir cümle değil.. Bu cümle başlı başına sitem kokuyor. Mutlu, mesut bir şekilde söylemiyor zaten gayet hüzünlü ve kırgın.. Eda'ya günlerdir ne meraklısın Selin'le beni birleştirmeye deyip laf sokuyor, görevini tamamlayıp gideceksin çok mutlusundur gibilerinden laf sokuyor. Eda Serkan'ın gönderdiği sinyallerin hiçbirini anlamadı ya da anlamak istemedi.. Bari Serkan'ın vücut dilini, ses tonunu, bakışlarındaki anlamı analiz etseydi.. Eda'nın karşısında Selin'ine kavuşmuş Serkan Bolat mutluluğu var mı yok.. Sözleşmeyi yerine getirdin, görevini tamamladın, sağ olasın, mutlusundur artık tarzında hüzünlü bir şekilde duygularını dile getiren bir Serkan var Eda'nın karşısında.. İşittiği aşk itirafında ise Serkan'ın gözleri parlıyor. E artık Eda'ya da biraz iş düşüyor bu noktadan sonra.. Hep ne diyordu, açık açık söyle ne hissediyorsan.. İşte Serkan açık açık sevdiği kadının gözlerine bakarak ona aşık olduğunu söyledi. Şimdi çıkıp Eda sana inanmıyorum dese Eda tutarsız bir karakter olacak, ne istediği belli değil.. Şunu derse buna da birazcık tamamım ama o da ilk aşamada, çok uzatmadığı sürece; işte Serkan Bolat beni korkutuyorsun, seninle gelecek kurma konusunda, aşk yaşama konusunda endişelerim var, Selin konusunu tamamen kapadın mı şüpheliyim derse hadi bir nevi olabilir. Çünkü Serkan Eda'nın mantığına uymadığını ifade etmişti, Eda da ilişkilerini mantıklı bulmayıp korkabilir. Daha çok bağlanır mıyım, daha çok üzülür müyüm diye endişe duyabilir. Ama işte hep bu kafada giderse bu şekilde de mutlu olamaz, aşk yaşayamaz.. Serkan Bolat'la ilgili ciddi sıkıntılı durumlar yok bence o yüzden aşk cesaret de ister.. O yola adımını atmadığın sürece bilemezsin ki yol güzel mi değil mi sonu nereye varıyor.
Serkan'ın güzel huyları olmasına rağmen karakter konusunda evet bence de Serkan oldukça kusurlu lakin aşk konusunda şimdilik öyle pek kusurlu biri olduğunu düşünmüyorum.
Şimdi öncelikle senarist Eda'yı mı daha güzel yazdı, Serkan'ı mı, bence Eda'yı.. Eda'nın güzel yönleri çok daha fazla.. Yetenekli, akıllı, sosyal zekası yüksek, iyi huylu, aynı zamanda sağlam karakterli biri.. Dizilerde bu kadar olumlu özelliği kendisinde barındıran bir karakter bulmak zor oluyor.. Eda'ya nazaran Serkan'ın ise bir sürü defosu var.. Hatta bu dizinin kötüsü Serkan mı diye kendimizce geyik yapmıştık

Bunları neden yazıyorum; Eda'nın ezik bir karakter olarak yazıldığını hiç düşünmüyorum. Bakıldığı zaman Eda daha torpilli bir karakter

Oldukça sevilesi bir baş karakter.. Kendini kanıtlamak zorunda kaldığı meselelere gelirsem; işle ilgili tabii kanıtlayacak, henüz çok acemi, bu aşamalardan herkes geçiyor, Selin de Serkan da bu aşamalardan geçmiştir, her ikisi de babalarına ve sektöre kendilerini kanıtlamaya çalışmıştır. Şimdi işle ilgili tabii ki Eda Serkan'a kendini kanıtlamak zorunda çünkü Serkan daha bilgili ve tecrübeli birisi.. Bu durum Eda'yı ezik birisi yapmaz ki..
Aşkla ilgili de ikisi de birbirine açıkçası göstermek, kanıtlamak zorunda.. Çünkü ilişkileri sıkıntılı başladı.. Serkan'ın eski sevgilisi nişanlısından ayrılsın ona dönsün diye işbirliğine girişti bu ikisi.. O yüzden her ikisi de birbiriyle ilgili güven sorunu yaşıyor. Eda sürekli Serkan'a senden nefret ediyorum, bitse de kurtulsam artık senden, sen ne biçim bir insansın, seninle evlenmek mi Allah korusun tarzında sözler işitti. Tatlı bakışlar atmak, bir iki güzel söz söylemek dışında da gerçek duygularını Serkan'a belli etmedi. Serkan ise Selin'le Ferit'i ayırmanın derdindeydi. Tüm bunlardan sebep her iki taraf da kendisinin karşılıksız aşk yaşadığını düşündü ve karşı tarafın kendisini sevmediğine ve sevemeyeceğine inandı.. O yüzden de birbirlerine aşklarını göstermek zorundalar. Serkan bu yönde adım attı. Şunu da söyleyeyim bence Serkan daha öncesinde de Eda'ya nazaran duygularını gösterecek adımlar atmıştı. Şimdi ise büyük bir adım attı. Artık top Eda'da bakalım ne yapacak

Yer imleri