yağmur yüreklim Nickli Üyeden Alıntı
Boran'ın söylemiş olduğu senin için değil çocuğum için sözleri Sıla için çok ağır gelmişti. Birden gözleri kararır gibi oldu ama sonra toparlandı niyeti yoktu yenilmeye, madem bu bebek ikisinindi, canlarından birer parçaydı Boran'la konuşması gerekiyodu Sıla'nın. Boran'ın onu yok saymasına, unutmasına, hayatına başka kadınlar girmesine rağmen konuşması gerekiyordu. Çünkü biliyorduki Sıla ne koşulda nasıl olursa olsun ona ihtiyacı vardı, yanında olmasına, sevmesede korumasına, destek olmasına ihtiyacı vardı. Omuzlarına yüklenen yükü kaldıramıyordu artık Sıla. Güçlükle konuşmaya başladı
Sıla Boran...Madem bunu çocuğun için yaptın, madem senin için önemli ozaman konuşmalıyız. Beni sevmesende, istemesende bu çocuğu istiyorsun öyle değil mi?
Boran Sıla'nın söyledikleri karşısında ne diyeceğini bilemiyordu. Sadece çocukmu önemliydi Boran için. Sıla'nın, sevdiğinin bir önemi yokmuydu. Boran heranında Sıla'yı düşünüp onu özlemiyormuydu. Yaşadıklarına, yaşattıklarına rağmen, aldatılmasına rağmen sevmiyormuydu..özlemiyormuydu..Nasıl öfkesine, kızgınlığına hakim olamıyorsa sevgisine, kalbinede gem vuramıyordu Boran. Sıla'yı sevmiyormuydu deliler gibi. zaten tüm kıskançlıklarıda bu ölesiye sevmesinden değilmiydi. Bir yandan onu korumak kılına zarar gelmemesini sağlamak isterken diğer yandan kısknadığında gözü döndüğünde öldüresiye canını yakmak istemiyormuydu Boran. Sıla Boran'ın gözlerinin içine bakarken kendinden geçmekten korkmuyormuy du Boran, Sırf bu yüzden kaçmak uzaklaşmak istemiyormuydu.. Birden gözlerini çekti Boran ve cevap verdi
Boran elbette istiyorum bu çocuğu..herşeye rağmen, sana rağmen istiyorum.
Boran hakim olamıyordu kendine. dün geceye kadar o fotoğrafları görünceye kadar sevdiği, kadını için neler hayal ederken şimdi sarfettiği sözleri ne düşünebiliyor nede sonuçlarını tahmin edebiliyordu. sadece kinini, nefretini kusmak istiyordu. acıtmak istiyordu sevdiğinin canını..
Sıla'da Boran'dan farksızdı Boran'ın ağzından sevgi sözcükleri duymayı hayal eden Sıla neler duyuyordu, ayakları kendini taşımakta zorlanıyordu, gözleri gözyaşlarını tutmamak dışarıya salıvermek için inatlaşıyordu, kalbi durmak bir daha nefes almamak istiyordu ama ya bebeği..herşey onun için değilmiydi. Sıla annesizliği babasızlığı çok iyi biliyordu onu evlat edinenlerin kendisini çok sevmesine rağmen. Annenin, babanın bir çocuğun hayatındaki yerini önemini çok iyi biliyordu..Boran bunları bilemezdi onlarsız olmak, onlara özlem duymak ne demekti bilemezdi o yüzden Sıla bebeği için çaba sarfedecekti..Onun babasız kalmaması için. Sevgiden vazgeçmişti, sevilmekten.. ama bebeğinin mutluluğundan vazgeçmeyecekti..direnecekti..savaşacaktı..
Sıla Boran..beni semeyebilirsin...istemeyebilirsinde ( gözlerini yere indirir.) ama bebeğimizi sevmelisin, yanında olmalısın onun, sevildiğini hissettirmelisin, onu sevgiden yoksun bırakamazsın..
Sıla'nın akmaya hazır gözyaşları artık durmuyor akıyordur. Boran o an Sıla'nın sevgiye nasılda muhtaç olduğunu hisseder, herşeyi unutup sarılmak, yanındayım Sıla, seninleyim senide bebeğimizide asla bırakmam demek istiyordur ama içinde birşeyler engelliyordur onu. Dayanamaz Sıla'nın güçsüz, yorgun ve mutsuz haline..arabadan iner yavaşça.Sıla bilinçsizce Boran'dan bir iki adım uzaklaşır. Çünkü tanıyamıyordur artık sevdiği adamı,yabancıdır ona. Sıla'nın aralarında açtığı mesafeyi Boran birkaç adım Sıla'ya yaklaşarak kapatır. Sıla'nın gözlerinin içine bakmasını bekler. Sıla'yla gözgöze gelince konuşmaya başlar.
Boran Merak etme Sıla. Çocuğumuzun hep yanında olucam, hep koruyacağım onuda.. senide
Sıla boran'ın gözlerinde kayboluyordur sanki. Utanmasa, cesaret edebilse boynuna sarılıp ağlayacaktır. Acı çektiren adamın omzunda ağlayarak onun şevkatli ellerinde derman arayacaktır. ama korkuyordur..
Boran Sıla. hiç iyi görünmüyorsun..neyin var bebek yüzünden mi bul haldesin.
Boran'ın sağlığını merak etmesi hoşuna gitmiştir Sıla'nın. Boran onunla ilgilenince küçük bir kız çocuğu gibi hissediyordur kendini,,sevgiye ilgiye aç bir çocuk gibi..
Sıla yaşadıklarım, yaşadıklarımız çok ağır kaldıramıyorum artık
Boran seni güçlü bilirdim ben..
Sıla bende seni sevdim mi bikere seven, ne olursa olsun vazgeçmeyecek biri bilirdim,
der anlık bir cesaretle
Boran sevgimi hakedenlerden asla vazgeçmem
Sılaben haketmedim sevgini öylemi Boran. herşeye rağmen zorla evlendirilmeme rağmen, zorla orda tutulmama rağmen , bana yaşattıklarına rağmen seni affettim ama senin sevgini haketmedim öylemi
Boran işte senin sorunun bu Sıla. Kendi öz ailenin yaptıklarının faturasını bile bana kesmen ( bu içimde kaldı neyapayım). hep hataları görmen, sana yapılanları, gösterilen sevgiyi farketmemen ciddiye almaman..
Sıla Boran..
Boran Ben sevdim Sıla. kendimin bile şaşıp kaldığı bir şekilde sevdim. aramızdaki sınırları aşıp sevdim, asla ihanet etmem dediğim insana rağmen sevdim seni, seninle bir geleceğimiz olma ümidiyle sevdim, herşeyi göze aldım, geçmişim geleceğimken geçmişime veda ettim senin için. Senin yüzünün güldüğünü görebilmek için yaşadım ama sen ne yaptın tüm bunlara, bana, sevgime ihanet ettin şimdide benden sevgi dilenemezsin...
Sıla duydukları karşısında kendini tutamıyordur. gözyaşları sel olup akarken ruhu daralıyor nefes alamıyordur. Haklıdır Boran ama, ihanet etmemiştirki o Boran'a. sevdiğini söylememiştir belki ama sevmiştir işte. Hiç ummadığı bir anda, asla dediği zamanda sevmiştir.
Sıla Boran..beni gerçekten sevseydin karşıma çıkıp ihanet diye adlandırdığın ama benim ailemin bana emanetine sahip çıkmak adına yaptığım hareketin hesabını sorabilirdin benden ama sen ne yaptın kendi sevgine ihanet ettin, bana olan sevgine ihanet ettin. beni öldürmek için gelmiştin ama öylesine gözün kör oldu ki o kadının aşkından, davandan vazgeçtin..sevginden vazgeçtin..benden vazgeçtin..
Boran Sıla'nın dediklerini algılamaya çalışırken Sıla arabasına yönelir yaşlı gözlerle. bunu farkeden Boran Sıla'yı kolundan tutup kendine çevirir. okadar yakınlaşırlarki ikisininde nefesleri diğerinin yüzünde hissedilir gözleri kilitlenir birbirlerinin gözlerinde ve bedenleri birbirinin bedenlerine değer..
Yer imleri