Spoiler İçermektedir11.bölüm promosundaki sahnelere takılmış herkes.
analiz yapacam izninizle.malum sahne için 2 olasılık var;
1.kathrine nin stefana takmasını bilen elena,kabus görüyo olabilir ki bu güçlü bir olasılık.
2.o sahne gerçek olabilir.
ben 2.olasılık üzerine yorum yapacam.
malum stefan şuan elenaya çok aşık,kathi itiyo.yanlız geçen sezondan beri herkesin unuttuğu bişey var,bölüm 21 isabellin "çünkü damon sana aşık"açıklamasının ardıdan gelişen stefanın durumu.arkadaşlar bu durumu unutuyorsunuz,stefan zaten damon ile elenanın yakınlığından kıllanırken bu durum iyice ayuka çıkmış,stefan da bundan rahatsız olmuştu.stefanın içinde bu korku dile getirmese bile büyük bir ölçüde var.buraya noktayı koyalım,gelelim stefanın kathle olan durumuna.bize ve elenaya stefanın söylediği hep kath ten nefret ettiği ama taaaa 1.bölümden beri sakladığı bir resmi var.o resim bu bölüm yine ortaya çıktı ki bu da bir detaydır şu açıdan;stefanın resme bakışları açısından.bence stefan her ne kadar dile getirmese de içinde kathe karşı bişeyleri hala taşıyo onlarla savaşıyo ki bu dönemde kathin ortaya çıkması bu durumu kaşıdıkça kaşıyo.burayada nokta koyalım.gelelim kathe ,kath bildiğimiz tek gerçek olarak stefanı belli periyodlarla hep izlemiş.ne kadarı doğru bilmiyoruz ama stefanı sevdiğini söylüyo,gelince stefana sardı ve elenadan ayırmak için atağa kalktı,çünkü kendisinden sonra stefan ilk kez elenaya kathe baktığı gibi baktı.zemin hazırken damonın elenaya olan ilgisini de öğrendi.
hepsini bağlarsak;stefan zaten içten içe onu yiyen elena&damon durumuna zemin hazırlayan bu tutsaklık ile paniğe kapılabilir,zaten fırsat kollayan ve son sözü ile gözümüze sokan kath bu durumu kaşıyacaktır,bir taraftanda yıllardır tek bir resmine sahip olduğu kathle tek başına bir mezarda kalması garip bir harmoni içine sokup,elena ve kathi karşılaştırma ve kathe olan özlemi açığa çıkarmaya neden olacaktır.
yani stefan hırsına,öfkesine,korkusuna ve hep damonın ona söylediği inkar etme olgusuna yenilebilir:img-wink:
bu durum kabul edilemez o ayrı.ha şimdi damonın rosela olmasını destekliyosun diyenler olacaktır ama damon elenadan umudu kestiği,onun stefanla olması gerektiğini düşündüğü ve kendisinin elenayı haketmediğini kabul ettiği için onu anlayan biriyle yeni bir başlangıç yapmıştır daha doğrusu yapmaya çalışmıştır ama stefanda bu söz konusu değil.
olası bu sevişmenin gerçek olması ve mecburi kathin o mezardan dışarı çıkması bu olayın stelana ilişkisine son damlayı koyacağını düşünüyorum.doymuştur bu ilişki ki neden kabul etmediğimi uzun uzun daha önce yazdım.bu sevişme olmasa bile bu ilişkiyi ya stefan ya da elena bitirecekti zaten sadece bu durum olayı hızlandıracak ,kesinlikle delenanın olması için basit bir adım olarak görmüyorum.resmin küçük bir karesine bakmak yerine bütünü ele alınca aslında bu birlikteliğin kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum.
elijah meselesine gelince,bence elijah klaus tarafından bazı şeylere istemeyerek maruz bırakılmış damon ne dedi bu bölüm "kötü adamlar hep beni şaşırtıyorlar":img-wink:elijahta da böyle bişey olabilir.belki de klaus ile hesabı vardır.olası bir ihtimal o da bir petrovadır bi yerlerden ve elenayı korumak istemiştir.yani bunlar geliyo aklıma.zorla vampire acımazsız bir vampire dönüştürülmüş olabilir,kathle ilişiği olabilir,elenanın soyundan olabilir,klaustan alınacak öcü olabilir.kurt adamlar ailesine zarar vermiş o da laneti kaldırmak istemiyo olabilir bu ve bunun gibi çok şey var.
yanlız elijah damonla gördükten sonra elenayı "güvende"dedi ki bu da bir işaret fişeğiydi bence:icon_whis
Yer imleri